Rendőrségi

2010.08.11. 11:37

Két ember fulladt vízbe Borsod megyében

Két ember fulladt vízbe az elmúlt napokban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol a nyári idényben így már kilenc ilyen jellegű haláleset történt - tájékoztatta a rendőrség szerdán.

MTI

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: a miskolci rendőrkapitányság ügyeletére kedd délelőtt érkezett bejelentés szerint Bőcsnél, a duzzasztómű közelében a Hernád folyóban egy férfi holttestét fedezték fel. Az elsődleges vizsgálatok szerint a vízbe fulladt férfi egy 77 éves bőcsi lakos, aki a parton horgászott, majd feltételezhetően a rosszulléte miatt csúszott a vízbe, így az idegenkezűség kizárható - tette hozzá.

A miskolci rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset pontos körülményeit.

A másik esetben a tiszai vízrendészeti kapitányság körzeti megbízottja jelezte a szerencsi kapitányság ügyeletén szerdán, hogy a Tiszában látott egy vízben lebegő testet. Az elsődleges orvosi vizsgálatok szerint a férfi körülbelül három hete sodródhatott a folyóban. Az eljárás során felvetődött annak gyanúja, hogy a vízbe fulladt férfi azonos lehet egy korábban a folyón eltűnt, szlovák állampolgárságú férfival, a biztos azonosításhoz azonban további vizsgálatok szükségesek - közölte Dobi Tamás.

Dobi Tamás kitért arra, hogy a megyében a vízbe fulladások évenkénti száma az elmúlt három évben mindig tíz fölött volt, ezen belül a nyári fürdőzések során előforduló halálesetek száma négy-öt egy-egy idényben.

Ezek is érdekelhetik