Rendőrségi

2009.09.22. 06:51

"Mit szólna, ha most belelőnék az állatba?" - gázfegyverrel terítettek le egy védtelen kutyát

Becsehely - Megijedni sem volt időm, a gáz marta a szememet, a kutya meg csak feküdt és remegett, mint a kocsonya - magyarázta a település főutcáján lakó, láthatóan zaklatott Székely József.

MTI

Az idős férfi kutyájára, az udvarban lévő Mancsra vélhetően gázfegyverrel lőttek rá a kerítés túloldaláról tegnap délután. Mint a gazdától megtudtuk, a házőrző gyakran került szóváltásba a szomszédos kocsmákból távozó vendégekkel, akik emiatt többször megígérték, hogy megmérgezik az állatot. Hogy ebben gyökerezik-e a tegnapi történés, avagy abban, hogy az elkövetők tán összekeverhették az ebet Székely József körzeti megbízottként dolgozó fiának szolgálati kutyájával, nem tudni. A kanizsai rendőrök mindenesetre nagy erőkkel, golyóálló mellényben vonultak a helyszínre, Nagykanizsa előtt még ellenőrző pontot is láttunk.

- Az udvarban ültem a hintaágyban, s figyeltem, ahogy a két ismeretlen férfi elmegy a kerítés előtt - idézte fel a történteket Székely József. - Nemsoká jöttek visszafelé, a kutya szokás szerint megugatta őket, amikor az egyikük megkérdezte: mit szólnék hozzá, ha most belelőnének az állatba? Aztán már csak a durranást hallottam, a szemem könnyezett, az állat meg a földön feküdt.

Szerettünk volna az üggyel kapcsolatban többet is megtudni, ám Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csak annyit közölt: kollégái téves riasztásra reagáltak.

Szerencsére, Mancsnak az ijedségen kívül nem esett baja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!