Rendőrségi

2009.04.07. 10:43

Hihetetlen! Havi háromszázezer forint kéregetésből

Zalaegerszeg - Havonta 300 ezer forint összejön, árulta el Gergő, miközben karjait két férfi fogta. Vártuk a rendőröket a Vizslaparki úton, mert a tízemeletesek házmesterei hétfő reggel megelégelték, hogy a fiú megint felbukkant és végigjárta a lakásokat.

MTI

S hogy hogyan kerül az újságíró ilyen helyre? Nos, a rendőrök értesítése után negyed órával a szerkesztőséget is felhívták, mert az egyenruhások nem érkeztek meg. Félórás késedelmük módot adott beszélgetni a magát 20 évesnek mondó, ám lényegesen fiatalabbnak látszó Galamb Gergővel.

A Miskolcról Zalabesenyőbe nemrég költözött família sarja úgy mondta, szülei és két idősebb testvére ezzel azzal foglalkozik. Ő meg a barátnőjével járja a várost. Kéregetnek, havonta akár 300 ezret is összeszednek. Általában élelmiszerre kunyerálnak, bár divatos frizurája és ruházata alapján erre nem szorulna rá. Házról házra mennek, ezért gondolhatták róluk, hogy valójában a besurranás lehetőségét igyekeznek kifigyelni.

- Nem, dehogy! Csak becsöngetünk a lakásokba és ha kijönnek, kérünk - állítot-ta Gergő. - Kicsit ideges voltam, amikor megfogtak - nézett rám zavartan, amikor a házmesterek szemére vetették, hogy megfenyegette őket.

- Tegnap szóltak a szomszéd házból, hogy látták a fiatalokat bejönni - mondta Fábián János a Vizslaparki 27-ből. - Utána azt láttuk, valaki kergette őt a parkban. Most meg újra felbukkant itt, ezért kértünk segítséget - mondta Süle József a 25-ös házból.

Közben befutottak a járőrök. Nekik árulta el Gergő, már máskor is figyelmezették a rendőrök, ne kéregessenek. Ez alkalommal is figyelmeztetéssel engedte útjára a járőr. Azzal, hogy a következő alkalommal a szabálysértési feljelentés már nem maradhat el. Gergő nem tűnt túl riadtnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!