Rendőrségi

2009.03.12. 13:57

Döbbenet: a botrányos zalai videókon az elkövetők részben azonosak!

<b>Zalaegerszeg</b> - Újabb, a zalaegerszegi diákmegalázáshoz kapcsolható videófelvétel került fel az egyik internetes oldalra szerdán. Szereplői a feltételezések szerint részben azonosak a hétfőn kipattant megalázó verés ügyében érintettekkel - tudta meg az MTI.

zaol.hu

2009. márius 11.

Lapunk kedden számolt be arról az internetre felkerült gyalázatos videóról, melyen két fiatal fiú ütlegel egy harmadikat, egy lány pedig mobiltelefonnal rögzíti az eseményeket. Információink szerint a  felvételt a zalaegerszegi vasútállomáson készítették. A brutális és megalázó eset januárban történt, s néhány nappal ezelőtt került fel az egyik legismertebb videómegosztó portálra. A videó viharos gyorsasággal terjedt a neten, ahol arca is lett az elkövetőknek, miután egy közösségi portálon elérhető adataikat és fotóikat "bemutatták".  Bár mint utóbb kiderült, egy szélsőséges portál tévesen jelölt meg egy lányt, bizonyos V.C-t  azzal, hogy ő készítette a felvételt. 

Csakhamar egy újabb videót is feltettek a világhálóra. Ezúttal egy osztályteremben - állítólag a zalaegerszegi Széchenyi középiskolában -  zajlik a brutális támadás, mely egy széken ülő  fiút ér, mondván „foglalja a helyet”. Több diáktársa veszi körbe, egyik nekiesik, ütlegeli, ráncigálja, pofozza a megszeppent diákot, majd a többiek is lökdösni, ütni kezdik, a felvétel készítője kajánul röhög miközben veszi a történéseket. A három támadó közül a hangadó, a legbrutálisabb diák egyszer csak fojtogatni kezdi az áldozatot és azt kiabálja ”te rohadék,  most meghalsz!”. A háttérben elhangzik a „hagyd már” felszólítás is, de senki nem avatkozik közbe, pedig a felvétel utolsó kockáin jól látszik, a teremben többen is vannak.

A videó „a fiam verése” címmel került fel egy internetes portálra és a hozzá kapcsolódó sorokban olvasható, hogy a videó  a zalaegerszegi Széchényi-iskolában készült, s ugyanazok verték meg a fiút, mint akik a vasútállomáson támadtak. „Már másnap feljelentettük őket, remélem történni is fog ellenük valami büntető eljárás!” – olvasható „Szülő” aláírással.


2009.március 12.

Az ügybe a rendőrség ígéretéhez hűen csütörtökön adott ki egy közleményt, mely szerint a netre felkerült újabb videó miatt a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozást folytat könnyű testi sértés megalapozott gyanúja miatt 3 fő fiatalkorú ellen.

A közleményben a hatóság megerősítette a "Szülő" szavait, mely szerint az újabb verés elkövetői részben azonosak a korábbi videón szereplő személyekkel. 

Az elkövetői kör részbeni azonosságára tekintettel az ügyek egyesítésre kerültek - olvasható a  Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.


Forrás: MTI, ZH

Klikk ide, és olvassa el a történtek dossziéját!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!