Reklám

2012.12.07. 23:08

A szaunázás a test és lélek legjobb karbantartója (x)

Hetente egy-két óra a forró, száraz gőzben vagy a párás melegben, és megszabadulunk a gondoktól, bőrünk újra üde lesz, miközben az immunrendszerünk is erősödik.

A szauna az északi népek régi találmánya, már több ezer évvel ezelőtt is ismerték és használták. Eredetileg fürdésre és melegedésre építettek őket, de a magas hőfok miatti tisztaság lehetővé tette a betegek ápolását, sőt, sokszor még a higiénikus szülést is, ezért a szauna szerepe egyre fontosabb lett az egész közösség életének megkönnyítésében. Hogy miért hasznos a szaunázás? A forró levegő által előidézett mesterséges láz során kitágulnak az ereink, javul a szervezet vérellátása. A melegben kitágulnak a pórusaink, így a bőrünkön keresztül rengeteg salakanyag is távozik a szervezetünkből. Élénkebbé válnak az anyagcsere-folyamatok, aminek köszönhetően a lappangó betegségek gyorsabban felszínre kerülnek, és könnyebben legyőzhetőek, mert megerősödik az immunrendszerünk.

A zalaegerszegi Fedett Uszoda hétvégi Szauna Varázs szolgáltatása keretében különböző felöntésekkel teszi még hatékonyabbá a szaunázás hatását, hiszen az illóolajok a melegben még intenzívebben fejtik ki jótékony hatásukat. A stressz oldására szolgál például a közkedvelt cédrus és a levendula, természetes bőrradírként is bevált sós „tenger varázsa”, de érdemes kipróbálni a népszerű mézes felöntést is, mely garantálja a bőr bársonyosságát. A karácsony közeledtével nem hiányozhatnak az ünnepi illatok sem, narancs, alma egy kis fahéjjal megbolondítva. Nyerteseink a bérletük felhasználásával a Szauna Varázs élményében is részesülhetnek.

Látogasson el ön is a zalaegerszegi Fedett Uszodába és ne feledje: december 31-ig még beválthatja üdülési csekkjét! Az uszodában továbbra is lehetőség van Szép Kártyája felhasználására

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!