2016.04.10. 08:52
Néger kocka: édes csábítás
Gyerekkorom nagy kedvence volt a néger kocka, ám eddig nem mertem próbálkozni az elkészítésével. Addig, amíg rá nem találtam egy könnyebben elkészíthető receptre.
Nem kell konyhatündérnek lennünk ahhoz, hogy néha egy-egy nehezebbnek tűnő süteménnyel lepjük meg a családot. A néger kockáért meg kell szenvedni, viszont nagy sikert arathat.
Hozzávalók a tésztához: négy tojás, 20 deka margarin, 10 deka kristálycukor, 10 deka porcukor, 15 deka liszt, 3,5 deka kakaópor és egy csipetnyi sütőpor. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd a liszttel, a sütőporral és a kakaóval összekeverjük. A tésztát egy 25x35 centis tepsibe simítjuk! Előmelegített sütőben, 210 fokon 15-20 percig sütjük.
Az elkészült néger kocka
Eközben gőz fölött a hab hozzávalóit felverjük, ehhez 20 deka porcukor és négy tojásfehérje kell. Miután ezzel megvagyunk, a langyosra hűlt tésztára kenjük.
A csokoládémázhoz többféle variációt is használhatunk. Én étcsokit olvasztottam meg egy kis lábosban, adtam hozzá egy kis margarint (10 dekát) és egy kis porcukrot is. A hűtőben hűtött süteményre öntöttem.
Végük megvártam, míg az egész kihűl és bevizezett késsel szeleteltem.