2014.12.27. 13:23
Recept - Lazacos tekercs sajttal töltve
Olvasónk Novák Ferencné receptje.
Hozzávalók:
A tésztához:
2,5 dl tej
1,5 dl tejszín
2 tojás
2 tojássárgája
só
20 dkg liszt
vaj
olaj a sütéshez
A töltelékhez:
30 dkg krémsajt
1,5 dl tejszín
fél csokor kapor
2 szál újhagyma
kevés citromlé
só
frissen őrölt bors
1 kis piros színű paprika
30 dkg szeletelt füstölt lazac
Elkészítés
A tésztához valókból közepesen sűrű palacsintatésztát keverünk, amit félóráig pihentetünk, majd forró olaj és vaj keverékében palacsintákat sütünk. Az újhagymát felkarikázzuk, a paprika húsát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot összekeverjük a tejszínnel, a finomra vágott kaporral, újhagymával, citromlével, sóval, borssal, majd a kihűlt palacsintákra simítjuk. Paprikacsíkokat és lazacszeleteket teszünk rá, szorosan összecsavarjuk, egyenként alufóliába tekerjük, és hűtőszekrénybe tesszük tálalásig. A lazacos tekercseket széles, ferde szeletekre vágva tálaljuk, és kaporral díszítjük.