Receptek

2014.09.16. 14:42

Fonott, foszlós kalács recept

Így készítsen otthon fonott, foszlós kalácsot!

Kaszás Szilvia

50 dkg lisztbe belekeverünk langyos tejjel megkelesztett 2 dkg élesztőt, késhegynyi sót, 1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint 5 evőkanál cukorral elkevert 2,5-3 dl tejet, hogy jó gyenge tésztát kapjunk. Jó kidolgozzuk, amíg szép sima lesz. Lassanként beleöntünk 5 dkg olvasztott margarint, ettől lesz foszlós a kalács és újból simára dolgozzuk. Tetejét kissé meglisztezzük és meleg helyen lassan megkelesztjük. Belisztezett deszkán annyi részre osztjuk, ahány ágból fonni akarjuk. Felvert tojással megkenve lassú tűzön 180 fokon pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!