Púder Nélkül

2015.04.29. 12:34

Hódít a sminktetoválás - Ma már nem divat a vastag ajak- vagy szemhéjkontúr

Zalaegerszeg - A sminktetoválás egyre nagyobb divat nemcsak a fiatalok, hanem az idősebbek körében is. A mai tetoválások olyan élethűek, hogy gyakran nem is lehet megkülönböztetni őket a valódi sminktől.

Nagy Detti

Általában azoknak jó választás, akik szeretik a sminket, azonban nem akarnak, vagy tudnak minden reggel órákat a tükör előtt állni. Sokan bizonytalanok, hiszen nem ismerik az előnyeit és hátrányait. Hantos Hajnalka szakkozmetikus az alábbiakban foglalja össze a tudnivalókat.

– A sminktetoválás évekre szóló smink, amit a bőr hámrétegébe visznek be. Lehet szemöldökre, szemhéjra, vagy akár az ajakra is – kezdi a szakember. Sokan ugyan tartanak attól, hogy arcukat megbélyegezzék évekre szóló sminktetoválással, azonban aki elszánja magát, az valószínűleg ezzel kevésbé foglalkozik. Rengeteg nőt leginkább a fájdalom tart vissza, ami miatt azonban nem kell aggódni. – tájékoztat Hantos Hajnalka. – A kezelésnek alávetett területeket előtte fájdalomcsillapító géllel érzéstelenítik. Az első húzás kellemetlen e kicsit, utána már fájdalommentes a művelet – folytatja a szakértő – persze ez egyénenként eltérő lehet. Ma már nálunk is modern műszereket használnak, ami azt jelenti, hogy minimális fájdalommal jár a beavatkozás. – jelzi a sminktetováló.

– Mit kell figyelembe venni, mielőtt egy nő meghozza döntését?

– A trend mindig más. Hét év tetoválás után úgy veszem észre, hogy a divat folyamatosan változik. A szemöldöksatírozás helyett a szálas tetoválás a kedvelt. Ez ugyanis sokkal természetesebb, egységesebb formát kölcsönöz és kevésbé mű hatású. A szemhéjak tetoválásánál a fiatalabbaknak még mindig az úgynevezett cicaszemek, a vastag tus vonalak tetszenek. Az idősebb korosztály pedig a szempilla-sűrítés felé hajlik. Az évek alatt nagy változás történt továbbá az ajak trendben is. Régebben a nők erősen kontúrozták az ajkukat a rúzstól eltérő színnel, mostanra ez teljesen megszűnt. Sem a sminkben, sem a tetoválásban nem divat már a kontúrozás. Ha a vendég ragaszkodik hozzá, akkor a rúzs színével azonos színt szoktunk ajánlani, mivel az sokkal természetesebb hatást kelt. Én félsatírt, vagy teljes satírt készítek. Ezzel a technikával teljesen elhanyagolható a rúzsozás.

Hantos Hajnalka Tüske Violetta szemöldökén dolgozik. A szakkozmetikus örül annak, hogy a hölgyeket általában rá tudja beszélni arra, hogy saját természetes színeikhez igazítsák a kért tetoválásokat, így érve el a harmonikus hatást. Fotó: Pezzetta Umberto

– Korosztályt tekintve mi a trend?

– Leginkább az idősebbek járnak ajkat tetováltatni. A szépkorúaknál éveket fiatalít egy jól megválasztott szín – állítja a szakkozmetikus. A korral ugyanis eltűnnek a kontúrok, a sminktetoválással pedig újra szépen kiemelhető és bekeretezhető az ajak. Hantos Hajni hangsúlyozza: az egyik legfontosabb a színválasztás. A szemöldök esetében mindig olyan színt ajánlatos választani, ami leginkább közel áll a meglévő szőrszálainkhoz. Így lehet ugyanis a legtökéletesebb munkát végezni, mert akkor még inkább beleolvadnak friss tetovált szálak a saját szálakba.

– Szokta irányítani a vendégek elképzeléseit?

– Kevesen érkeznek határozott ötlettel, ilyenkor is általában az itt látottakból válogatnak. A vendég elmondja a kérését, én pedig mindig lerajzolom az adott formát, és ajánlok egy színt. A hölgyek nagy százaléka legtöbbször elfogadja a tanácsomat. Úgy gondolom, hogy nagyon egyszerű dolgom van, hiszen a trendek egyértelműen a természetesség irányába mutatnak.

 

Általában 2-5 év alatt kikopik. Ha valaki sokat napozik, vagy szoláriumozik, hamarabb megkopik a smink, de természetesen függhet ez a géptől és a bevitt pigment minőségétől is. Ám a sminktetoválást nem mosódik el sportolás, strandolás közben. Előny továbbá az a rengeteg idő, amit a hölgyek nap mint nap megspórolhatnak a sminkeléssel, majd este a lemosással. Akik ügyetlenebbek, azok is profi szakember által készített sminket viselhetnek magukon. Ráadásul ébredés után is olyan jól fognak kinézni, ahogy napközben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!