Púder Nélkül

2014.08.06. 12:40

Hajmosási kisokos

A hajmosás nem kikerülhető program nőknek és férfiaknak, de a módját és gyakoriságát tekintve eltérnek a szokások.

Varga Krisztina

Nem szabad hideg vízzel hajat mosni, mert nem hat a sampon, de a túl forró sem jó, ugyanis sokkolja a bőrt. A hajmosás mindig kétszeri samponhasználatból álljon. Az első a tisztítás lépése, a második pedig az ápolásé. Ne spóroljunk a samponon, érdemes a fodrászatokban használatos professzionális termékeket beszerezni, mert azok rövid távon visszahozzák az árukat. Hogy hetente hányszor mossunk hajat, az egyedi igényeinktől, illetve a hajunk állapotától függ. Van, akinek heti egy is elég, van, aki minden nap megmossa. Utóbbi esetben figyeljünk arra, hogy olyan sampont használjunk hozzá, amire rá van írva: napi használatra.

Ne felejtsük el a különböző kondicionálók használatát, mint például a balzsam, hiszen a fejbőrt a sampon ugyan ápolja, de a balzsamra is szüksége van a hajszálaknak. A nyári meleg és a tengervíz nem kíméli a hajunkat sem, ezért érdemes ilyenkor még több időt szánni rá. Többet hidratáljunk, vagy védekezzünk úszósapkával a vízben, a parton pedig szalmakalappal. Utóbbival nemcsak a hajkoronánkat, de az arcbőrünket is óvhatjuk.

Címkék#hajmosás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!