Púder Nélkül

2014.04.02. 15:20

Nem is olyan könnyű?

A teherbe esésről addig általában azt gondolja az ember lánya, hogy a legegyszerűbb dolog a világon, amíg meg nem próbálkozik vele.

Horváth Viktória

A párok 85 százaléka számolhat be sikerről egy éven belül: általában 12 hónap elég ahhoz, hogy összehozzanak egy kisbabát, de persze néhány hasznos tanács megfogadásával ez a folyamat felgyorsítható. Végeztessen a leendő anyuka orvosi vizsgálatot az általános egészségügyi állapotára vonatkozóan, és nézesse meg magát egy nőgyógyásszal is, mielőtt még a tettek mezejére lépne, hiszen ha valamilyen orvosi probléma fennáll, azt jobb mielőbb tudni! Utóbbi véleményét feltétlenül kérje ki a terhesvitaminokról, hiszen ez is megkönnyítheti a fogantatást! A vitaminokon túl még érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni az egészséges életmódra is: hanyagolni a cigarettát, az alkoholt, a kábítószereket és a megerőltető sportolást is, ráadásul nemcsak a leendő anyukának, hanem az apukának is.
A korábbi véleményekkel ellentétben ma már tudjuk, nem kell hónapokat várni a fogamzásgátló tabletta kiürülése miatt, hanem közvetlenül utána elkezdhetünk próbálkozni. Azt is kevesen tudják, ebben az esetben a mennyiség nem egyenlő a minőséggel: az orvosok a mindennapos szeretkezés helyett a kétnaponkénti összebújást javasolják. És azt is állítják, a különböző pózok nem befolyásolják a sikerességet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!