Púder Nélkül

2012.06.21. 08:18

Bikini, tankini, avagy trikini?

Valószínűleg sokak fejében megfordul a napokban, milyen jó lenne megmártózni valahol a hűs habokban. És, ha már fürdőzésre gondolunk, elkerülhetetlen, hogy szót ejtsünk az idei fürdőruhadivatról.

Péter Gyöngyi

A szekrény mélyén lapuló megfakult, kibolyhosodott, esetleg a téli pihenő során „összement” darabok helyére újak kívánkoznak, a kirakatokban pedig szebbnél szebb fürdőruhák kelletik magukat. Érdemes időt fordítani a választásra, mert hiába csodás és divatos a friss szerzemény, ha kényelmetlen, előnytelenül áll, hamar „száműzetésben” végzi. Mielőtt elkötelezi magát valaki egy-egy csábos holmi mellett, gondolja át, mire kell neki: csak napozásra vagy azért úszni is szeretne benne.

– A „number one” most a csíkfazonú felsővel összeállított bikini. Tavaly, illetve tavalyelőtt is feltűnt már a trikini és a tankini, most egyre népszerűbbek ezek is: előbbi alsó és felső része összekapcsolt, utóbbi felsőrésze trikóra emlékeztet. Annak, aki szeretne elfedni magából ezt-azt, ideális, mert takar, ugyanakkor divatos és szexi – összegzett a megyeszékhelyi Hantosné R. Hajnalka divattanácsadó. – A kisebb mellű hölgyekre is gondoltak a tervezők, a push-up és háromszög formájú bikinifelső szintén trendi. Ami a színeket illeti, gyakorlatilag minden divat, de a tengerészcsíkos és a virágmintás az abszolút nyerő. A leglényegesebb az, hogy a fürdőruha színes legyen és vidám.

A kínálat és a kereslet találkozik, a hölgyek alighanem élvezik, hogy az üzletekben mindenféle darabot megtalálnak, mi szem-szájnak ingere. Van push-upos és egyszerű, mindenféle szivacsot mellőző háromszög formájú, létezik pánt nélküli felső, csípő- vagy éppen sortfazonú, illetve oldalt kötős alsó. Egyetlen bikini vásárlásával kétféléhez is hozzájuthat az ember lánya: némelyik darabot ugyanis úgy alkották meg, hogy kifordítva ugyancsak hordható: más a színe vagy mintája.

– Igazából mindenféle fürdőruha keresett, a legegyszerűbb daraboktól a legszínesebbekig – osztotta meg velünk tapasztalatait egy egerszegi fehérneműbolt eladója, Horváth Judit. – A piros-fehér- kék szín, a tengerészcsíkos az, ami most nagyon megy, de a virágmintás és az egyszínű szintén kelendő.

Az, hogy valaki bikinit, egyrészes fürdőruhát, trikinit vagy éppen tankinit választ-e, az ízlés mellett természetesen a testalkattól és az életkortól is függ. A fiatalok egyértelműen a falatnyi kétrészesek mellett teszik le a voksukat, míg a valamivel idősebbek, vagy azok, akik szülés után még nem nyerték vissza alakjukat, már a testükből kevesebbet mutató darabokban fürdőznek szívesebben, tette hozzá a munkatárs, Bognár Győzőné.

– Azok, akik nagyobb méretet hordanak, olyan bikinit is találnak, melynek felső része színes, mintás, az alsó része azonban sötétebb árnyalatú, vagyis előnyösebb a viselője számára – folytatta a szakember.

A gyártók egyébként egyre inkább gondolnak rá, hogy strapabíróbb alapanyagból készüljenek a fürdőruhák, így egy-egy minőségi darab jobban ellenáll a tengervíz, a klór, a nap károsító hatásainak és persze gyorsan megszárad...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!