Púder Nélkül

2011.09.25. 06:06

Ha kezelésbe vesznek a Piás Nővérkék...

Dalonként több százezer letöltés, összesen közel 3 millió kattintás a youtube-on, hideget-meleget osztogató kommentek tömege – mi ez, ha nem siker? Mutatós zalai lányok, merész, szókimondó szövegekkel, pikáns körítéssel: ők a Piás Nővérkék.

Horváth A. Attila

– Nem vagyunk éppen balhémentes csapat, nem okoz gondot, hogy egy-két feles pálinkát legurítsunk fellépéskor. Élvezzük, amit csinálunk, nagyon szeretünk mulatni, és szó sincs arról, hogy lenyomjuk a műsort, aztán viszlát... – így válaszol az együttest 5 éve erősítő Reni, mikor arról kérdezzük, miért ilyen provokatív témákban utaznak. Aztán megjegyzi:

– Nem az a cél, hogy botrányokkal kerüljünk címlapra, de egyediek akarunk lenni, és ezt a stílust rajtunk kívül senki nem meri felvállalni. Élvezhető, könnyen befogadható, vicces és érdekes: ilyennek szánjuk a produkciónkat.


Aki hallott már a Piás Nővérkékről, tudja, hogy dalszövegeik nagyot ütnek – általában övön alul. Hogy valaki ezt mellre szívja, vagy poénnak veszi, csak vérmérséklet kérdése, mindenesetre extra laza buliműfajról van szó, az irodalmi mélységek hiányán tehát butaság volna felháborodni. Legismertebb slágerük, a „Köcsög a főnököm” 2007- ben valósággal letarolta a mulatós zene hazai terepét, a refrént ma is zúgja a közönség a fellépéseken, és a telefonos csengőhangok között is favoritnak számít a dal.

– Sokan magukénak érzik ezt a szöveget, főleg munkahelyi konfliktusok után idézik... – jegyzi meg Reni.



Nemrég készült el az új album, de a lányok – Reni és a néhány hónapja csatlakozott Erika – dalai kereskedelmi forgalomba nem kerülnek. Más stratégiát választott a Piás Nővérkék: az interneten teszik elérhetővé és ingyen letölthetővé a dalokat, amik így promóciós célokat szolgálnak, azaz a fellépéseket népszerűsítik.

S hogy milyen dalokról van szó? Néhány idézet: „Him- Him-Himalája, kell, kell a hím alája”, vagy a következő örökbecsű versszak, amit leírni is csak pironkodva merünk: „Gyere kapd be picikém a viagrát, Nem tudom én már mi hat rád. Nincs nálam nagyító a közelben, Veszek egy uborkát a közértben”. És még egy kedves szösszenet a Kiegyenesedik az EKGmból: „– Jó napot! Hol fáj? Ott lenn? Az durva! – Nővérke, mindegy, ahol csak akarja. – Megmérem a lázát, csak vigyázzon vele, ha kicsap a higany, mit szól majd a neje!?”

Nem ragozzuk tovább, ilyesféle szövegekkel nyomulnak a nem túl szégyenlős Nővérkék. Reni szerint keverékműfaj az övék, de zeneileg a mulatós pophoz áll a legközelebb. Ő egyébként korábban is fellépett báli zenekarban, aztán öt éve Dömötör Balázs hívta el énekelni a Piás Nővérkékhez, azóta pedig önállósult a csapat.

– Én egyetemen tanulok, Erika főiskolás. Főleg a nyári szezonban kapunk felkéréseket, az ország minden megyéjében jártunk már, szívesen hívnak az önkormányzatok, és a határon túlra is többször elvittük a produkciót. Úgy tervezzük, amíg igény van ránk, amíg kedvelik az emberek a dalainkat, addig nem hagyjuk abba – mondja Reni, aki az elmúlt öt évben körülbelül 250 fellépésen van már túl. Legutóbb az egerszegi Oktoberfesten dobták fel a hangulatot, annak pedig nagyon örülnek, hogy Zalából is egyre több a felkérés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!