Púder Nélkül

2011.03.15. 07:21

A jó nő gömbölyű - Demmer Erika plus-size modell a nőideálról

Ahogy minden nőnek, úgy minden férfinak más az ideálja, ám – valljuk be - az urak leginkább azt szeretik, ha egy nő formás, nagy keblei vannak, s még egy rendes vacsorára is elhívhatják szívük választottját.

Matolcsi Renáta

Demmer Erika személyében megtaláltuk azt a hölgyet, aki mellett - bár XL-es modell - a férfiak nagy többsége biztosan letenné a voksát. Egy méter nyolcvan centi magas, mell-derék-csípőmérete 104/78/105, nem diétázik, és még vidám, jópofa lány is. Jelenleg Németországban dolgozik, s a legfoglalkoztatottabb magyar plus size modell. Hamarosan hazajön a március 17-i Glamour Women of the Year gálára, majd az egyik, vezető fehérnemű-márka bemutatóján is kifutóra lép. Nyáron pedig szeretne a Balatonnál is időzni egy keveset, mert a magyar tenger gyerekkora óta a kedvenc helye.

Mivel jól ismeri a divatvilágot, az ő véleményét is megkérdeztük arról, vajon a nádszálkarcsú vagy a kerekded hölgyeket szeretik-e inkább a férfiak?
- Én inkább megfordítanám a kérdést – mondja. - Nekem is biztosan más férfitípus tetszik, mint a barátnőimnek, és szerintem ez így is van rendben. Ha mindenkinek ugyanaz tetszene, akkor csak egy férfira bukna mindenki, a többiek meg szinglik maradnának. De szerencsére ez nem így van. Gondolom ugyanígy lehet ez a férfiaknál is. Mindenkinek más tetszik, más az ízlése, valaki a kerekebb formákat szereti, valaki a vékony lányokra bukik. Szerintem a legfontosabb a belső kisugárzás, s hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, s ebben a partner szerepe döntő, hiszen mi nők mindig tetszeni akarunk. Sajnos, a divatszakma egy teljesen természetellenes női ideált válsztott ki magának, ami miatt sokan nem tudják az alakjukat elfogadni. Ezért is örülök annak, hogy végre Magyarországon is foglalkoznak ezzel a témával, és a nők végre olyan példát is láthatnak, ahol nem a méret a lényeg. Az egyik modellbarátnőm 46-os, XXXL-es mérettel rendelkezik és gyönyörű.


Erika „csak“ XL-es, azaz 42-es méretet hord.
- A plus size modellek általában azok a lányok, akiknek a konfekciómérete  40-estől (L-estől) kezdődik. Az úgynevezett „straight size“ modelleknek muszáj a 90/60/90-es méreteket betartaniuk, hogy a szakmában dolgozni tudjanak. Ezzel ellentétben nálunk nincsenek ilyen előre megszabott értékek, amihez alkalmazkodnunk kell. Az egyetlen fontos kritérium, hogy arányosak, homokóra alakúak legyünk, de azért számít a magasság. A legtöbb plus size modell 178 centi felett van, de itt is vannak kivételek. Amerikában én egyébként túl soványnak számítok, ott a plus size modell a 46-os méretnél kezdődik.


Erika elárulta, soha nem diétázik, mindig azt eszi, amihez éppen kedve van, és nagyon szeret főzni is.
- Az egyetlen dolog amire ügyelek, hogy egészségesen és változatosan táplálkozzak, kólát meg ehhez hasonlókat például nem iszom. Edzek is, a legszívesebben olyan sportot űzök, ahol kint lehetek a szabad levegőn. A sport örömet kell hogy okozzon, ezért mindenki olyan mozgásformát válasszon, amiben jól érzi magát.

Szerző: Matolcsi Renáta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!