Púder Nélkül

2010.11.13. 10:54

Élvezni is kell a falatozgatást

A magyar nőknek a társaság, a férfiaknak az íz a fontos az étkezéskor - derült ki egy, az étkezéssel kapcsolatos online felmérésből.

PLT

Az étkezés életünk egyik legfőbb része, mi több, élményforrás is, már ha megfelelően űzzük. De mitől válik valóban élménnyé az étkezés? - erre a kérdésre kereste a választ a Nestlé kutatása.

A több mint háromezer válaszból kiderül, hogy a magyarok életében nagyon  fontos szerep jut az élményszámba menő étkezéseknek: a megkérdezettek 95 százaléka tartja fontosnak, hogy így élje meg az étkezést. Az étkezés terén is a nők az érzelmesebbek: a kutatás szerint a nők 49 százalékának fontos, hogy a szívének kedves emberekkel üljön fehér asztalhoz, míg a férfiaknál ez az arány mindössze 24 százalék.

Az étkezéshez kapcsolódó meghitt pillanatokat biztonságban, kényelemben, a saját kuckónkban szeretjük átélni. A válaszadók 80 százaléka  szerint az élményt adó étel egyszerre lehet finom és egészséges is. A kutatásból az is kiderült, hogy a magyarok nyitottak az újdonságokra, a különlegességekre, különösen, ha a csokoládéról van szó.

Ezek is érdekelhetik