Púder Nélkül

2010.11.18. 10:51

Dögös halloweent álmodott a kreatív fodrászlány

Amikor az egyik székesfehérvári kultúrkávézóban démonok, vámpírlányok ugrottak elém, s mindenhonnan pókok lógtak, sejtettem: mindezt egyvalaki gondolta így ki...

PLT

A színes magazinokban  persze a fotográfus mellett  a sztájlisztok felelnek a dögös, egyéni, feledhetetlen arculatért, képi világért. Az általuk megálmodott enteriőr, s az abban mozgó emberek harmóniája  a reklámozott terméken túl természetesen  marad meg emlékezetünkben, de csak ha tényleg annyira emlékezetes az az összkép.  Akik a Múzeum kávézó halloween buliján jártak, a fentieket minden bizonnyal nem felejtik majd el, a helyre betoppanva ugyanis mindent megtaláltunk - a forró, vörös italokat felszolgáló vámpírlányoktól kezdve a kinti fák köré csoportosított sírkerten keresztül a mindenhonnan ránk lógó pókhálókig -, ami az emlékezetes este körítéséhez kell. Az este dizájnját egy amúgy is születetten kreatív fodrászlány, Kontó Laura ötlötte ki.

- Bementem egy kávéra, leültem, lehunytam a szemem, és elképzeltem magam előtt az egészet. Aztán  kis mórickarajzokkal felvázoltam, mi hova kerüljön, a lányok sminkjét (amit később egy kiváló sminkes, Baté Xénia készített el). A szervezés két hónapot elvitt.

És nyilván rengetegbe kerülhetett, gondoltam a rengeteg kelléket látva. De kiderült: éppen az az egészben a pláne, hogy a kreativitás pénzt takarított meg. Az interneten rendelt és a legtöbb dolgot kézzel készített el, a bőrdenevéreket például a fodrászatban, két vendég között szabdalta, ragasztgatta (százas nagyságrendről beszélünk ám!), a sírkertet fekete neolux-szal lefújt hungarocellből sikerítette, és baráti segítséggel morc arcokat vájt vagy húsz óriási tökre. Sok tárgy kölcsön, barátoktól érkezett. Laura a barátnők ruháit, megjelenését is megtervezte.

A 2005-ben az Árpádban végzett fodrász korábban országos ötödik lett kontykészítésben, s imádja kreatív szakmáját. Mint mondja, érdekes módon ő is az ilyen embereket vonzza  így válhat lehetővé egy következő terve: az '50-es évek pin up görljeinek világát álmodja fotósorozatra. Ahogy megismertem őt, biztosan ütős cucc lesz!

Ezek is érdekelhetik