Programok

2016.03.06. 11:37

Programok, rendezvények Zala megyében március 7-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények március 7-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

MÁRCIUS 13.

Borverseny

Kustánszeg - Borversenyt rendeznek március 13-án, vasárnap Kustánszegen, a kultúrházban. A negyedik alkalommal sorra kerülő versenyen a dr. Pálfi Dénes kertészmérnök vezette zsűri bírálja el a bormintákat, amelyeket 11 és 13 óra között lehet leadni a helyszínen. A megmérettetés 14 órakor kezdődik, a rendezvényre a gazdákat és a borkedvelő vendégeket is várja a szervező, a kustánszegi önkormányzat.

Táncverseny

Zalaegerszegen a Press Dance TáncSport Egyesület vasárnap és hétfőn rendezi a IV. táncversenyét és bemutatóját a Városi Sportcsarnokban. Mindkét napon késő este lesz eredményhirdetés.

A húsvét jegyében

A megyeszékhelyi Kézművesek Házában vasárnap 14 órától hatig a Nyitott műhelyek sorozatban már a húsvétra készülődhetnek az érdeklődő gyerekek és szüleik.

A pengő halála

Vasárnap 9 órakor A pengő halála címmel rendez kiállítást a Hevesi Sándor Művelődési Központban a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének kanizsai csoportja. A kiállítás után érembörzét tartanak.

 

Zászlóavató

Vasárnap 9 órakor az IKSZT épületében tartja települési címer és zászlóavató ünnepségét Egeraracsa önkormányzata. Az ünnepi beszédek után pedig Bognár Tibor amatőr festő és fafaragó kiállítása nyílik meg.

MÁRCIUS 12.

Hímes tojások húsvét előtt

Dobronak – Idén is megrendezi hagyományos hímestojás-kiállítását a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület. A tárlat március 12-én és 13-án, szombaton és vasárnap, délelőtt 9 és este hat óra között lesz látható a Dobronoki György tájházban. A kiállítást a szervező egyesület kézműves bemutatóval köti össze, ahol a muravidéki tojásfestés módszerével és motívumvilágával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Tavaszi főzőcske

Zalaegerszegen szombaton a vásárcsarnoknál rendeznek tavaszváró főzőcskét 9 órától Bíró László szakáccsal, közben tavaszi salátákat kóstolhatnak az érdeklődők.

Jazz és klasszikus zene

Szombaton 19 órakor a Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében a Balázs Elemér Group és az Alba Regia Kamarazenekar ad közös fúziós koncertet a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

Programok a kastélyban

Szombaton Nagyrécsén a kastély előtti téren 16 órától húsvéti vásárt tartanak, a gyerekeket kreatív foglalkozás várja. Az épületben 17 órától a Kodály Zoltán Művelődési Ház fafaragó szakkörének munkáiból nyílik kiállítás, 18 órától a helyi gazdák borversenyére kerül sor.

Szezonnyitó

Szombaton 10-18 óra között rendezi szezonnyitó programját a Kendlimajori Művészeti Szabadiskola, ahol borkóstolás közben lehet megtekinteni az új kiállítást.

Sanzonest

Merics Nikolett énekesnő és Bedő János harmonikaművész közös sanzon műsorát hallhatják a vendégek szombaton 18.30 óraától a letenyei művelődési házban.

Borbírálatok

Szombaton Rédicsen 15 órától tartanak nemzetközi borbírálatot a Hetési Csárdában. A helyiek mellett a lenti és szlovén kertbarátok is részt vesznek. Szombaton 17 órától Dobriban tartanak borversenyt, ahová a tornyiszentmiklósi, kerkaszentkirályi és tormaföldei gazdák is kaptak meghívást, de más községekből is nevezhetnek a szőlősgazdák. Az V. Kustánszegi borversenyt 13-án, vasárnap 14 órakor tartják a kultúrházban.

 

A szívsebész előadása

Szombaton Rédicsen 15 órától dr. Papp Lajos szívsebész professzor tart előadást A hit szerepe a gyógyításban címmel. A díjtalan rendezvénynek a Bellosics Bálint Kulturális és Közösségi Ház ad otthont.

 

Idősek napja

Szombaton 16 órától Lentiben a bárszentmihályfai városrészben köszöntik az időseket. Köszöntőt mond Horváth László polgármester, majd a gyerekek zenés műsora várja a vendégeket.

Futóversenyek

Szombaton rendezik meg az I. Várvölgyi Hatodmaratont a III. Országfutáshoz kapcsolódóan. A hét kilométeres táv a művelődési háztól indul 10 órakor. A Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club szombaton rendezi a Zalai Tavasz Kupa regionális rangsoroló versenyt Hévízen. A városi sportteleptől 10 órakor indul a rövidtávú, 14 órakor a középtávú futam.

 

Gergely-napi fesztivál

Gergely-napi Művészeti Fesztivált tart a gyenesdiási általános iskola. Szombaton a kilenc órai megnyitó után a Gergely-járást mutatják be, majd művészeti bemutató lesz az iskolában és a Községházán.

 

MÁRCIUS 11.

Koszorúzás, kiállítás

Zalaszántó -  Zalaszántón az önkormányzat és a Gersei Pethő Általános Iskola március 11-én, pénteken 16 órakor tartja az 1848/49. évi forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepséget a templom téri emlékműnél. Ünnepi beszédet mond Cseh Valentin történész. A megemlékezés és koszorúzás után az iskola könyvtárában kiállítás nyílik, melynek témája: a Balatoni csata a II. világháború idején. A kiállítást Cseh Valentin nyitja meg. Ünnepi műsort adnak a Gersei Pethő Általános Iskola diákjai.

Pénteken kezdődik

Lendva – Már pénteken elkezdődnek, és a jövő hét végéig tartanak az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra emlékező ünnepségek a Muravidék nemzetiségileg vegyesen lakott területén.

Az első megemlékezésre a hagyományok szerint ezúttal is Hodoson kerül sor, az őrségi községben péntek este hat órai kezdettel emlékeznek az évfordulóra – tájékoztatta lapunkat Vida Szimona, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet munkatársa. A rendezvényen a helyi magyar közösség elnöke, Ábrahám Borisz mond beszédet, és fellép többek közt a zalaegerszegi KISZÖV Senior Néptáncegyüttes is.

Szombaton este fél hétkor Szentlászlón, míg hétkor Pártosfalván tartanak a 48-as események tiszteletére megemlékezést. Vasárnap fél kettőkor Domonkosfán, három órakor Kapcán lesz ünnepség, öt órakor pedig Csentén várja Szabadság, szerelem címmel műsor az érdeklődőket.

A muravidéki központi ünnepségek Lendva lesz a helyszíne, itt a program hétfőn 17 órakor kezdődik a Széchenyi- és Kossuth-emléktáblánál, ezt a Városi Színház- és Hangversenyteremben ünnepi megemlékezés követi. Mások mellett Pánczél Károly, a magyar országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának elnöke is.

Nyilvános megemlékezés

Zalaegerszeg – A környező intézmények dolgozóit s a Kertvárosban élőket egyaránt invitálja az 1848-as forradalom kitöréséről megemlékező nyilvános ünnepségére a zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskola. Az „Emeld fel fejed büszke nép” című műsort, amiben a felsőtagozatos diákok lépnek fel, az iskola előtti téren mutatják be pénteken 10 órától.

Nagyképűek

Pénteken 17.30 órakor nyílik a Kanizsa Fotóklub tagjainak közös kiállítása a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A Nagyképűek című tárlat a csoport 60 éves fennállására, s a kiállított fotók méretére is utal.

 

Hadtörténelmi esték

Pénteken 18 órai kezdettel hallhatnak előadást Zrínyi-Újvár és az 1664-es ostrom nyomainak kutatásáról a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

A fák hangja

Pénteken 15 órától rendezi meg a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület „A fák hangja – élhető föld, élhető város” című napját a Balaton Színházban. A rendezvényen előadást tart dr. Makai Martina, a Fejlesztés- és Klímapolitikáért felelős államtitkárság helyettes államtitkára, majd szakmai szervezetek képviselői és természetvédők tartanak előadásokat.

MÁRCIUS 10.

Ünnepség

Alsópáhok - Alsópáhokon március 10-én, csütörtökön tartják a szabadságharc évfordulója alkalmából szervezett ünnepséget 17.30-kor a művelődési házban. A műsorban közreműködnek a Dr. Szántó Imre Általános Iskola diákjai, ünnepi beszédet mond Takácsné Kovács Erzsébet, az iskola tanára. A műsor után fáklyás felvonulás lesz és koszorúzás az iskolai emlékműnél. A felvonuláson a gyenesdiási huszárezred tagjai is részt vesznek.

Fenntartható, természetes

Keszthely – Harapjunk egy nagyot a jóízű jövőnkből! – Útmutató a fenntartható természetességhez címmel tartja a következő rendezvényét A Gyógyítók Egymás Közt Mindenkiért Egyesület március 10-én, csütörtökön Keszthelyen, a Fejér György Városi Könyvtárban.  A kerekasztal-beszélgetésen részt vesz  Döbröntei Ildikó, a Káli Art Inn Szálloda háziasszonya,  Fehér Csaba Endre, a Fehér Holló Természetvédelmi Egyesület elnöke, Kövérné Kalmár Mónika gasztroblogger, cukrász, Meiszner Katalin biokertész, valamint Molnár Gábor őstermelő. A 17 órakor kezdődő programra minden érdeklődőt várnak.

Tekenyei megemlékezés

Tekenye - A tekenyei önkormányzat március 10-én, csütörtökön 15 órától a kultúrházban tartja az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére rendezett megemlékezést. Először Hidegné Nagy Ilonának a történelmi eseményekről készült összeállítását nézheti meg a közönség, majd a zalaszentgróti Főnix Gitárcsoport műsora következik. Ezt követően a Hőskertben lévő kopjafa koszorúzásával ér véget az ünnepség.

MÁRCIUS 8.

Vidékfejlesztési pályázatokról

Alsórajk – Március 8-án 13 órától a Kisfaludy Házban rendeznek pályázati fórumot, melynek keretében a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére és a településképet meghatározó épületek felújítására vonatkozó támogatásokról esik szó.

Közös nőnapi ünnepség

Bázakerettye – Közös nőnapi ünnepséget tartanak  este öt órakor a Déryné Művelődési Házban a bázakerettyei közös hivatal önkormányzatai. Köszöntőt Iványi László polgármester mond.

Szavalnak az óvodások

Zalalövő – Négy település, Hegyhátszentjakab, Bagod, Zalacséb és Zalalövő óvodásai mondanak verset ma délelőtt 10 órától a Salla Művelődési Központ könyvtárában. A tavaszi versmosdó versenyen 31 ifjú szavaló vesz részt.

Homonnay Zsolt a vendég

Letenye  – Ma este 18 órakor a Hóvirág Tavaszi Fesztivál keretében nőnapi műsorra kerül sor a Fáklya Művelődési Ház nagytermében Szeretettel nőnapra! címmel. A hölgyeket Farkas Szilárd polgármester köszönti, majd a Letenyei Versmondó Kör férfi tagjai lépnek fel. Az estet Homonnay Zsolt musical-operett énekes produkciója koronázza meg.

MÁRCIUS 7.

Závada Péter  a Mimosában

Zalaegerszeg – A Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház meghívására érkezik Zalaegerszegre Závada Péter költő, aki középiskolákban zajló programjai mellett március 7-én, hétfőn 17 órakor a Kossuth utcai Mimosa Lounge-ban találkozik az érdeklődőkkel. Az Akkezdet phiai zenekar tagjaként is ismert művésszel a kortárs költészetről Karáth Anita költő-tanár beszélget.

Nemzetközi fotókiállítás a Galéria és Múzeumban

Lendva -  Közel ötezer alkotás közül választották ki azokat a fotókat, melyekből pénteken este nyílt kiállítás a Galéria és Múzeumban. A már második alkalommal megrendezett Pannonia Reflections elnevezésű tárlaton egy nemzetközi – szlovén és amerikai együttműködésen alapuló – pályázat legjobbjai láthatóak. A pályázatra 61 országból 386 alkotó küldte be képeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!