Programok

2015.05.06. 11:53

Minden új ismeret jól jöhet még - Hasznos tanulmányi kirándulást terveznek a miklósfai kertbarátkör tagjai

Nagykanizsa - Bár még csak május eleje van, a miklósfai Dr. Kotnyek István Kertbarátkör szinte már valamennyi idén tervezett programját megvalósította.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Németh József, a civil szervezet elnöke elmondta: a 2015-ös programtervből már csak két esemény van hátra, az egyik egy kirándulás Szlovéniába, a másik pedig őszi nótaestjük.

- Előbbire június 6-án kerül sor, az út során ellátogatunk Lendva-hegyre a Czuk Pincészethez, onnét átmegyünk Dobronakra, ahol megtekintjük a Szent Vid kápolnát és a forrást, illetve felkeresünk egy úgynevezett ampelográfiai kertet, melyben több, mint 100-fajta szőlő található - mondta. - Még szintén Dobronakon ellátogatunk a Hancsik Pincészetbe, hazafelé pedig immár magyar oldalon Tótszentmártonban, a Vlasics Pincészetnél vendégeskedünk. Azt gondoljuk, a tanulmányutak révén az egyesület tagsága számos új ismerettel gyarapodik, melyeket a saját munkájába kiválóan be tud építeni.

Németh József elárulta: idén a gazdaoptimizmus okán a tavalyinál jobb évre számítanak. Annak ellenére, hogy a 2014-es csapadékos időjárás után is száraz a talaj és a szőlőnek már most nagy szüksége lenne némi esőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!