Advent és Mikulásvárás

2022.12.02. 08:30

Hétvégi programok Nagykanizsa és térségéből

ZH

Forrás: Illusztráció / Pexels

Pákán szombaton adventi kézműves vásárt tartanak a település központjában, 10 és 15 óra között. A sportházban 13 órától kézműves foglalkozásra várják a gyerekeket.

Pákán vasárnap 15 órakor kezdődik az idősek napi rendezvény. 

Pusztaapátiban vasárnap 13 órától karácsonyváró programot rendeznek. 

Csesztregen szombaton 15 órakor lesz adventi ünnepség és gyertyagyújtás a Kerkai Házban, Górsi Jacek domonkos atya vezetésével. Ezután az egyházközségtagjai lángossal várják a résztvevőket.

Kerkateskándon vasárnap 16 órára a közösségi házba várják a családokat, Mikulás-műsorra. 

Iklódbördőcén szombaton az adventi gyertyagyújtás után 17.30 órakor érkezik a Mikulás a kultúrház udvarára.

Nemesnépen szombaton 15 órától mézeskalács-sütésre várják az érdeklődőket a faluházba.

Szombaton Szentgyörgyvölgyön 10 órától lesz a kultúrházban adventi kézműves foglalkozás, ahol karácsonyfa- és ajtódíszeket készíthetnek a résztvevők.

A zalakarosi Karos Korzón szombaton 17 órakor az Advent kórus műsorát láthatják az érdeklődők, majd meg­gyújtják a második gyertyát a koszorún. Ugyanitt vasárnap 18 órától a Duna Művész­együttes mutatja be Karácsony illata című műsorát.

Ünnep és ajándékozás 
Nagykanizsán, a Ligetkuckó Közösségi Házban szombaton 13 órától Mikulás-ünnepet szervez a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete. Az eseményen a Kham-Drom Roma Egyesület ad át ajándékokat.

Nagykanizsán vasárnap 18 órától az Erzsébet téren adventi gyertyagyújtásra várják a közönséget. A programot Tulman Géza énekműsora nyitja, majd Makoviczky Gyula evangélikus lelkész és Bizzer András alpolgármester mondja el ünnepi gondolatait. Ezután Gölles Martin adventi dallamokat játszik zongorán.  

Sport és téli munkák 
A Szabadidő és Kulturális Egyesület szervezésében szombaton 13.30-kor a csörnyeföldi faluháztól Mikulás-­futás indul, majd 16 órától nótaszó mellett elevenítenek fel egykori téli munkákat. 

A letenyei városközpontban vasárnap 16.45-től tartanak gyertyagyújtó össze­jövetelt. Műsort a Hóvirág Óvoda ad

Mikulásissimo 
A nagykanizsai HSMK-­ban vasárnap 10.30-kor és 16.30-kor is várja a közönséget Mikulásissimo című programjára a Nagykanizsai Fúvós­zenekar. A Tatár Csaba vezette esten több meglepetés mellett fellépnek a hevesi tagóvoda nagycsoportosai is. 

Plakátházi advent 
A nagykanizsai Plakátházban pénteken 10 és 12.30 órától is adventi kézműves-­foglalkozásra várják az általános iskolás korosztályt. 

Mikulásváró 
Lispeszentadorjánban, az adorjáni kultúrházban vasárnap 15 órakor a Cimbora Produkció mutatja be Mikulás­váró című zenés előadását, amit csomagosztás követ. 

Adventi vásár 
A bázakerettyei művelődési ház szabadtéri színpadánál szombaton 16 órától helyi termelők és kézművesek termékeiből tartanak vásárt. 15 órától a gyerekeket beltéri kézműves-foglalkozás várja. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!