Szponzorált tartalom

2020.02.23. 06:00

RELAX, ÚJJÁSZÜLETÉS, ZALAKAROS

Az év első hónapjai kétségtelenül a feltöltődésről szólnak. A rövid téli bekuckózós napok után egyre hosszabbak a nappalok, egyre többet süt a nap, éledezik a természet.

Itt az ideje, hogy mi is ébredezzünk a téli álmunkból, a nagy sütizéseket felváltsák a friss gyümölcslevek és turmixok, vagy esetleg belekezdjünk egy komolyabb böjtbe, vagy modernebb kifejezéssel élve egy kiadós tisztítókúrába. A farsangot lezáró húshagyó keddet követően indul a húsvétig tartó nagyböjt időszaka, ahol felkészítjük testünket és lelkünket az újjászületésre.

Kétségtelenül a legjobb időszak arra, hogy méregtelenítsünk, ha felszaladt néhány kiló az ünnepek alatt, akkor elindítsunk egy fogyókúrát, elkezdjünk mozogni, sportolni, feltöltekezni vitaminokkal, hogy energiával telten fogadjuk a várva várt tavaszt.

Hogy mindez még hatékonyabban teljen, a Zalakarosi Fürdőn van néhány extra tippünk, hogy mivel lehet megsokszorozni az energetizáló folyamatokat úgy, hogy az extra kellemes legyen.

Az első ilyen az élményfürdőben található új Szaunavilág, ahol vasárnaptól-csütörtökig zalakarosi szaunamesterek, hazai pályán várják a látogatókat, hétvégeken pedig neves vendég mesterek repertoárjából válogathatnak a látogatók.

A szaunázás jótékony hatásai közismertek: segít a méregtelenítésben, erősíti az immunrendszert, élénkíti a vérkeringést, edzi a szívet, feszesíti, fiatalítja a bőrt, segít az álmatlansággal küzdőknek, és egyes vélemények szerint még az agyműködésre is jótékony hatással bír. Mindezek mellett, ha rendszeresen szaunázunk növelhetjük stressztűrő képességünket, hiszen a hő hatására endorfin szabadul fel, így lazán vehetjük a hétköznapok akadályait.

A jó hír pedig az, hogy a szaunázás pozitív hatásai megtöbbszörözhetők, hiszen a hőmérséklet fokozatos emelésével és a páratartalom szabályozásával, a levegő folyamatos ventilációjával mindez csak fokozódik. Mindemellett az élmény sem marad el, remek zenék, mesés illatok kápráztatják el a szaunázókat.

Negyedévente megújuló tematikával, évszaknak, és hangulatnak megfelelő show-val várják a szauna imádókat, illetve azokat, akik most ismerkednének a helyes szaunázás technikájával.

A ceremóniák minden nap 11:30-kor kezdődnek, az utolsó 17:00, hétvégeken 18:00 órakor indul. Regisztrálni, jegyet vásárolni a helyszínen lehet.

Komplex fürdőjegy új szaunával: 5800 Ft / fő (04.30-ig, 09.14-12.31), 6200 Ft / fő (05.01-09.13., és kiemelt időszakokban)

Komplex jegyhez szauna kiegészítő jegy: 1100 Ft / fő

Ceremóniák: 600 Ft / alkalom

A szaunavilág textilmentes övezet, szaunalepedő használatát a belépőjegy ára tartalmazza! A szaunavilág 18 éves kor felett használható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában