Hirdetés

2023.06.13. 15:19

Ezekben a raktáros pozíciókban helyezkedhetsz el Debrecenben

A logisztikai munkalehetőségek gyakran visszatérő szereplői a raktározással kapcsolatos pozíciók. Ezek a lehetőségek Debrecenben is rendszeresen elérhetőek, például a város egyik kedvelt állásportálján, a DebrecenAllas.hu weboldalán keresztül. A következőkben bemutatjuk, hogy a raktározáson belül milyen munkakörökkel is találkozhatsz.

Forrás: DebrecenAllas.hu

Raktárvezető

A raktárvezető gyakorlatilag az adott raktár mozgatórugójaként funkcionál. Feladatköre éppen ezért meglehetősen széleskörű, de alapvetően a raktár stratégiai irányítása köré összpontosul. Ebbe számos tevékenység beletartozhat, olyanok, mint például az átvételi, raktározási és elosztási műveletek koordinálása, a raktározással kapcsolatos szabályok betartatása, a hatékony helykihasználás biztosítása vagy a raktári munkarend megtervezése. 

Összességében tehát a raktárvezető vállát nagy felelősség nyomja, amiből fakadóan egy ilyen pozíció esetében alapvető elvárás a legalább 3-5 éves releváns szakmai tapasztalat. Emellett szükség lehet bizonyos irodai szoftverek ismeretére (pl. MS Office, SAP stb.), valamint a nyelvtudás is gyakran megjelenik követelményként. Mindemellett pedig természetesen a vezetői készségek meglétéről sem feledkezhetünk meg. 

Raktáros

Debrecenben is az egyik leggyakrabban hirdetett logisztikai munkakör a sima raktárosi pozíció. A feladatok egy ilyen állás kapcsán mondhatni a raktárosi munkafolyamatok mindegyikére kiterjednek. Mindez azt jelenti, hogy a tevékenységük részét képezi többek között az áruk átvétele és kipakolása, a telephelyen belüli árumozgatás, az áruk értékesítéshez történő előkészítése, a késztermékek tárolása, továbbá a raktári rend fenntartása. 

Ezen pozíciók esetében az egyik leggyakoribb elvárás a targoncavezetői jogosítvány meglétéhez kötődik. Emellett szükség lehet számítógépes alapismeretekre, rendszerszemléletre, és nem utolsó sorban kitartásra, illetve megfelelő fizikumra. Számos cég hirdet debreceni raktáros állást.

Raktári adminisztrátor

Rendszeresen előforduló lehetőség Debrecenben a raktári adminisztrátor munkakör is. Ezen pozíció betöltőinek feladata, hogy a különböző dokumentumkezelési és nyilvántartási tevékenységeken keresztül segítsék és támogassák a raktár gördülékeny működését. Konkretizálva, ez alatt olyan feladatok szükséges érteni, mint például a bejövő és kimenő áruk adminisztrálása, az anyagkiadás koordinálása, a készletek ellenőrzése, valamint a leltározásban való aktív közreműködés. 

A pozíció általában középfokú végzettséget, valamint bizonyos irodai szoftverek átfogó ismeretét követeli meg, különös tekintettel a táblázatkezelő és készletkezelő programokra. Szükség lehet mindemellett precizitásra, pontosságra, valamint kiváló problémamegoldó képességre is a munkavégzés során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában