Hírdetés

2022.08.29. 11:05

Seiko Prospex és solar órák

A japán Seiko patinás és elismert óragyártó immár több mint 140 éve fejleszti karóráit, óraszerkezeteit és minden évben számos új designnal, új technikai megoldással jelenik meg a piacon az órakedvelők nagy örömére.

Forrás: divatekszerbolt.hu

A Seiko 1881-ben kezdte az óragyártást zsebóragyártással, majd a 20. század elején a pilótáknak, majd az első világháborúban harcoló katonáknak olyan eszközökre volt szüksége, amelyekről az időt gyorsan, kiélezett helyzetekben is le lehetett olvasni, elkezdtek előtérbe kerülni a csuklóra helyezhető órák. Hattori azonnal reagált, és 1913-tól Japánban elsőként kezdett el karórákat gyártani.

Forrás: divatekszerbolt.hu

A Seiko Prospex órák, a Prospex kollekció

A Seiko Prospex kollekció a Seiko különleges professzionális kihívásoknak is megfelelni tudó óra modelljeit tartalmazza, ahol a Seiko a különböző extrém sportok, kalandorok, felfedezők igényeire reagálva az adott körülményekhez a legjobban passzoló masszív, strapabíró óra megoldással állt elő. Az óra kollekció neve is ebből a felhasználási területből került ki, mivel a "Professional Specifications" (azaz: Profi felhasználói igények, szabad fordításban) mozaikszóként összevonva a Prospex-et adja ki.

A Seiko Prospex kollekcióból az idővel több termékvonal, vagy termékcsalád nőtt ki. A legdrágább Prospexek a LX line család órái, amelyek esetében különleges óraművük és prémium kialakításuk teszi magasra a lécet. A legkedveltebb vonal a Prospexen belül azonban a búvárórák "csapata", a Sea sorozat órái. A Prospex búvárórák valódi búvárórák Diver's 100 m, Diver's 200 m, Diver's 300 m vízállósággal, amely jelzések garantálják a merülésekkel, az ütődésekkel, a jeges vízzel és sötéttel, rossz látási viszonyokkal járó kihívásokat, a tenger mélyén is pontosan jár majd az óraszerkezet.

Forrás: divatekszerbolt.hu

A Seiko solar órák

A világ legkényelmesebb és legkevésbé gondozásigényes óraszerkezetei a solár órák ezen belül is a Seiko solár órák. Nem kell felhúzni, óraforgatóra tenni az órákat, ellentétben az automatákkal. Nincs elemcsere macera, ellentétben a hagyományos kvarc órákkal mivel a Seiko solárokban kapacitorok tárolják el a fényből termelt elektromos energiát. A solár kaliberek ma már nagyon hatékonyak, egy teljesen feltöltött Seiko solár a fiókba helyezve még fél évig jár, tehát a járástartaléka egy jól feltöltött solárnak 180 nap. A solár órák sok élethelyzetre ideálisak, nincs karbantartás igényük és egy kvarc szerkezet pontosságát biztosítják. Ha hajótörést terveznénk többévnyi lakatlan szigetes tartózkodással feltétlen vigyünk magunkkal egy Seiko solár órát!

Forrás: divatekszerbolt.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában