Szponzorált tartalom

2018.02.22. 19:10

Hogy ne késsük le a nászutunkat (X)

Ha utazunk, méghozzá légi úton, egy sor megoldandó feladat áll előttünk. Ki kell jutnunk a reptérre, el kell érnünk a járatunkat, épp ezért nagyon figyelnünk kell az időt. No és a költségekkel is gondolnunk kell.

Ma már a repülés is tömegközlekedés

Stresszes tud lenni az utazás repülővel, mivel több mindenre kell koncentrálni egyszerre. Cseppet sem egyszerű helyzet elé kerülünk, ha lekéssük a gépünket.

Ha kapkodunk, és nem nézünk utána időben a lehetőségeknek, akkor a nyaralóhelyre érkezve fáradtan rogyunk az ágyunkra, és várhatóan jó darabig semmihez sem lesz kedvünk.

A szigorodó biztonsági ellenőrzések miatt egyre korábban kell kiérnünk a terminálra. A párkapcsolatok egyik próbája, hogy a felek el tudják dönteni, a gép indulása előtt mennyivel kell kiérni a reptérre, hogy elkapják a gépet. Elég fájó élmény ugyanis – a pénztárca tekintetében éppúgy, mint lelkileg – mondjuk a nászutunkat lekésni egy tíz perces csúszás miatt.

Sokak által ismert, és nagyjából alapnak vehető igazság, hogy minimum két órával a gép indulása előtt kell betoppannunk a terminálra. A korábban bevett egy-másfél óra már nem feltétlenül elég.

Amit mindenképpen meg kell néznünk előre, az a kapuk záródásának időpontja, amit a beszállókártyán találunk. Ez előtt kell még feladnunk a poggyászunkat, amennyiben van. Ha népszerű járatról van szó – mint mondjuk egy fapados – , akkor itt kígyózó sorok is előfordulhatnak.

Vegyük figyelembe, hogy reggel, este sűrűbb a forgalom, hosszabbak a sorok, de ünnepekkor, vagy akár komolyabb sportesemények előtt is rá kell számolnunk plusz félórákat az érdezésre.

Egy kétéves gyerekkel nem lehet sietni

A reptéren belüli távolság sem mellékes. Egy nagyobb légikikötőben, mint mondjuk a frankfurti, a mozgójárdák ellenére akár félóra is lehet eljutni egyik pontról a másikra.

Ha kisgyerekkel utazunk, ezt az időt akár kettővel is megszorozhatjuk, a menet közbeni elfáradások, az útközben elhagyott plüssjátékok és más problémák függvényében.

Ha például Pekingben szállunk át Thaiföld felé, az ismeretlen terep és a hatalmas távolságok miatt egy másfél órás átcsekkolás szinte lehetetlen küldetés.

Egy kis előrelátással időt és pénzt nyerünk

Végezetül nem mellékes, mivel érkezünk ki a repülőtérre. A városokból jellemzően kiesik a légikikötő, így az oda kiutazás külön logisztika kérdése. Budapest központjától szerencsére nem leküzdhetetlen távolságra helyezkedik el a Budapest Airport (korábban Ferihegy), és kitűnő kijutási lehetőségek léteznek.

Számottevő időt nyerhetünk, ha autóval érkezünk, mivel a parkoló közel helyezkedik el a bejárathoz, bár vannak távolabbi részei is. Biztosra mehetünk és olcsóbban jövünk ki, ha online előre elintézzük a parkolóhelyet. Csak kipakoljuk a csomagtartóból a bőröndöket, táskákat, és minél hamarabb megjelenünk a kapunknál.

Sokkal kipihentebben szervezzük le a reptéri tennivalókat, mintha tömegközlekedéssel jutunk ki a BUD-ra. No és az utazás során biztosan számolhatunk autónk biztonságával és a visszaúttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában