Otthon

2014.12.01. 18:25

A bejárati ajtók díszei

A karácsonyi ajtódekoráció legnagyobb előnye, hogy már akkor ünnepélyes hangulatot áraszt, amikor a vendégek még be sem léptek a lakásunkba.

Szabó Erzsébet

A karácsonyi ajtódekoráció legnagyobb előnye, hogy már akkor ünnepélyes hangulatot áraszt, amikor a vendégek még be sem léptek a lakásunkba.

A karácsonyi ajtódísz elkészítése során az egyik legkönnyebb dekorációs lehetőséget a koszorúalap kínálja. Ha ezt választjuk, nincs más dolgunk, mint ízlésünknek megfelelően feldíszíteni az alapot, akár úgy, hogy passzoljon az adventi koszorúnkhoz. A kreatív ténykedés alatt koncentráljunk arra, hogy a dísz függőlegesen fog lógni, és nem vízszintesen áll az asztalunkon! Ráadásul az ajtó nyitásakor, zárásakor ütődésnek lesz kitéve, ezért az alapanyagokat gondosan rögzítenünk kell. A mozgatásnak és a függőleges elhelyezkedésnek kihasználhatjuk egy nagy előnyét: ha a díszen apró karácsonyi kolompokat vagy szélcsengőt rögzítünk, minden egyes ajtócsukódáskor hangulatos csilingelésben gyönyörködhetünk. Végül a koszorún kössünk át egy damilt, így láthatatlan módon, az ajtó sérülése nélkül rögzíthetjük.

Koszorúalapra rögzített gombokból készült ez az ajtódísz. Fotó: illusztráció

Az utóbbi időben népszerű ajtódísz a nem hagyományos körformára épülő, hanem hosszan lelógó dekoráció. Ennek is lehet az alapja egy koszorúforma: a díszítéskor rögzítsünk rá terjedelmes fenyőágakat, olyanokat, amik a dekoráció alsó része felé fokozatosan vékonyodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!