Otthon

2014.02.24. 15:22

Heti tipp: a szára is becses

A brokkoli üdvös hatásai közismertek, s mivel nem a legolcsóbb zöldségfajta, jól tesszük, ha a szárát is megbecsüljük.

Magyar Hajnalka

Annál is inkább, mivel a brokkoli súlyának jelentős részét a szár teszi ki. Íze a karalábéra hasonlít, de annál visszafogottabb. Ha fiatal a növény, akár nyersen is elropogtathatjuk a megtisztított szárat, de más felhasználási mód esetén sem érdemes agyonfőzni. A hasábokra, vagy karikákra vágott szár vajban, kis pecsenyelében megpárolva, gombával és tükörtojással önálló fogás lehet. De jó levesbe, felkockázva feldobja a rizst, s krémlevesnek is kiváló.

Címkék#brokkoli

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!