Otthon

2011.03.29. 06:42

Párduc- vagy absztrakt minták a pihe-puha tavaszi álmokhoz

Rügyező fák, zöldellő mezők, csivitelő madarak és persze mindent átjáró virágillat... Itt a tavasz! A kikelet hangulatát ma már nemcsak a szabadban élvezhetjük, hanem a megfelelő ágynemű kiválasztásával, akár hálószobánkba is becsempészhetjük.

dr. Magyar Nóra

- Tavasszal inkább a vidámabb színek népszerűbbek - jegyzi meg elöljáróban Némethi Gyuláné, egy belvárosi lakástextilbolt tulajdonosa. - A keresettebb színek közé tartoznak a narancs, a barna, a lila különböző árnyalatai, illetve a fehér alapon fekete minta is trendi.

Kérdésünkre elárulja, hogy míg az idősebb korosztály a pasztellszíneket és a nagyobb, elsősorban virágmintás díszítéseket kedveli, addig a fiatalok körében mostanában az extrém, a keleti, a feng shui, a párduc- és a leopárdmintás darabok nagyon divatosak.

- A fehér alapon fekete mintás ágyneműk mostanában váltak a fiatalok kedvenceivé, csakúgy, mint a nyuszis magazin emblémájával díszített ágyhuzatok - meséli szakértőnk, aki egy hamiskás mosoly kíséretében még azt is megjegyzi, hogy ezek a darabok nemcsak a fiatal hölgyek, hanem az erősebb nem tagjainak körében is igen népszerűek.


Ilyen felvezetés után, már magától értetődően következik a kérdés, így hát szakértőnket a csábító ágyneműk titkáról kezdjük faggatni:

- A leopárdmintás és a nyuszis ágyhuzatban biztos nem fogunk csalódni - hallhatjuk sejtelmes válaszát...

A hálószobatitkok és a legdivatosabb minták kivesézése után, az évszaknak megfelelő ágyhuzatanyagokról is megkérdezzük:
- Ha tartós, jó minőségű ágyhuzatot szeretnénk, mindenképpen a pamutszatén, vagy a pamut mellett tegyük le a voksunk - mondja, majd folytatva az idegenvezetést a textilbirodalomban, még hozzáfűzi: - Színes mosóporral, negyven fokon tisztítva ezek az ágyneműk akár több száz mosást is kibírnak: szín- és mérettartók.

Véleménye szerint, még a krepp anyagból készített ágyhuzat is kiváló választás:
- Ebben az anyagban nincs műszál, 100 százalék pamut. Praktikussági okok miatt is célszerű emellett a szövet mellett dönteni, hiszen huzatolás előtt még a vasalással sem kell vesződnünk - folytatja és rögtön hozzáteszi, hogy a jó idő közeledtével, hűsítő hatásuk miatt, a selyemszatén ágyneműk is egyre népszerűbbek.

A technikai kérdésekre kitérve elmeséli, hogy a gombos ágyneműk mellett már a cipzáras változatok is megjelentek a piacon. Mint mondja, ezt a megoldást elsősorban a gyermekágyneműkön alkalmazzák előszeretettel.

- Gyermekeknek elsősorban a mesefigurás, színes, vidám pamuthuzatokat választanak a szülők - meséli a tulajdonos. - Míg a kislányok a hercegnős, kiscicás mintákat részesítik előnyben, addig a kisfiúk a képregényhősökkel díszített huzatokat szeretik.

A világhálón böngészve a Pókember mintától kezdve a Verdákban található kisautókig, szinte bármilyen mókás ágyneművel meglephetjük a lurkókat.

Szakértőnk végezetül még hozzáfűzi, hogy bármilyen minta mellett is döntünk, mindenképpen minőségi anyagot válasszunk, hogy: egy fárasztó nap után jól essen a megérdemelt pihenés...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!