Otthon

2009.08.11. 02:26

Jó almot a cicának

Zalaegerszeg (fzs) - Könnyű helyzetben vagyunk, ha dorombművész pajtásunk velünk együtt kertes házban lakik, mert akkor a tisztaságra oly sokat adó négylábú odakint végzi prózai szükségleteit.

Fincza Zsuzsa

Még ebben az esetben is ajánlatos a lakás valamelyik zugolyában egy macskaalmos ládikát tartani, a lakásban élő szőrmókoknál pedig egyenesen elengedhetetlen. Macskaalomnak olyan anyagokat használjunk, amelyik jó nedvszívó és elnyeli a kellemetlen szagokat. Legjobb az ásványi alom. Megteszi a tiszta homok és a faforgács is, tartója akkora legyen, hogy a cica elférjen benne. 

A szagot csökkenthetjük azáltal is, hogy az almot minden egyes használat után gyorsan kitisztítjuk, az állat piszkát eltávolítjuk, az alom mennyiséget pedig pótoljuk. Az alomtartó ládikát havonta egyszer fertőtlenítsük. Ha a gyakori tisztítás ellenére sem szűnik meg a szag, vehetünk macskaalom szagsemlegesítő spray- t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!