Kiszámolták

2024.03.17. 07:31

Kiderült, mennyi pénzbe kerül az adófizetőknek az illegális migránsok ellátása

Óriási összeget fordítanak arra, hogy ellássák az illegális migránsokat, sok helyen már előbb kapnak egészségügyi szolgáltatásokat, mint maguk az adófizetők.

MW

Illegális bevándorlók jutnak be az Egyesült Államokba a mexikói határkerítésen levő résen át az arizonai Lukeville településnél 2023. december 12-én. December elején az amerikai-mexikói határszakaszon ismét 10 ezerre emelkedett a naponta feltartóztatott migránsok száma. Az amerikai hatóságok októberben és novemberben mintegy 475 ezer embert vettek nyilvántartásba illegális határátlépés miatt, 60 ezer ember pedig úgy lépte át a határt, hogy nyilvántartásba venni sem tudták őket

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Allison Dinner

Amióta Joe Biden amerikai elnök 2020 elején hivatalba lépett, a demokrata kormányzat illegális migránsok millióit engedte be az ország déli határain. Óriási összeget fordítanak arra, hogy ellássák ezeket az illegális migránsokat, sok helyen már előbb kapnak egészségügyi szolgáltatásokat, mint maguk az adófizetők. Rengeteg helyet foglalnak el a sürgősségi osztályokon, intenzív osztályokon a kórházakban, és hatalmas összegű adósságot halmoznak fel – a végszámlát pedig az adófizetők fogják nyögni – írja a V4NA Hírügynökség.

A képviselőház belbiztonsági bizottságának 2023. novemberi jelentéséből kiderült, hogy a Biden-kormány bevándorlási válságához kapcsolódó becsült évi 451 milliárd dolláros költségből jelentős rész az illegális bevándorlók egészségügyi ellátására megy el. Miközben az illegális bevándorlók túlnyomó többségének nincs biztosítása, szabadon adósságot halmozhatnak fel hosszú kórházi tartózkodással. Sokan állami segélyt is kapnak. Egy illegális bevándorlónak mindössze annyit kellene tennie, hogy átlépi a déli határt Kaliforniába, hogy az adófizetők által finanszírozott biztosítást kapjon

– olvasható egy elemzésben, amelyet a Breitbart amerikai hírportál közölt. Emlékezetes, Gavin Newsom, Kalifornia állam demokrata kormányzója nemrég bevezette az első olyan állami programot, amely ingyenes és támogatott egészségügyi ellátást nyújt az illegális bevándorlóknak az úgynevezett Medi-Cal rendszer keretében. Kalifornia új programja több mint 4,8 milliárd dollárjába fog kerülni az adófizetőknek – derül ki a Szövetség az Amerikai Bevándorlási Reformért (FAIR) költségvetési teherelemzéséből, amely a kaliforniai egészségügyi és humánszolgáltatási adatokra hivatkozik.

Az egész egészségügyi rendszert többszörösen túlterheli a migránsok áradata, és ehhez jön még a tuberkulózis, a COVID-19 és más betegségek a világ minden tájáról, amelyek megnehezítik az egyébként is katasztrofális helyzetet

– mondta egy dél-kaliforniai kórház névtelenséget kérő alkalmazottja a The Epoch Times című amerikai lapnak.

Eddig csaknem egymillió embert fogtak el

Csak a folyó pénzügyi év első öt hónapjában a határőrség ügynökei több mint 902 000 migránst fogtak el, akik illegálisan léptek be az Egyesült Államokba. Tavaly új rekordot döntött az illegális határátlépések száma, meghaladva a több mint 3,2 milliót, ennyi illegális migránst fogtak el a határőrök. A Colorado állambeli Denverben a migránsok a helyi egészségügyi rendszerben 2023-ban több mint 10 millió dollárnyi kompenzálatlan költséget hagytak maguk után. Ez a hatalmas összeg 8000 illegális bevándorlótól származik, akik tavaly mintegy 20 ezerszer vettek igénybe egészségügyi ellátást.

Dr. Robert Trenschel, az arizonai határvárosban található Yuma Regionális Orvosi Központ vezérigazgatója szerint ezek a migránsok átlagosan akár a háromszorosába is kerülhetnek. Az orvos szerint sok migráns több mint 60 napig marad az intenzív osztályokon, és a betegek nagy része terhes nő, aki nem vagy csak elégtelen terhesgondozásban részesült. Ez azt eredményezi, hogy az intenzív ellátásra szoruló újszülöttek száma is megnövekszik

– írja a The Epoch Times. Emlékezetes, január közepén Richard Hudson és Brett Guthrie republikánus képviselők beterjesztették a Protect Medicaid Act nevű törvényt annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy a szövetségi adófizetők dollárjait illegális bevándorlóknak nyújtott Medicaid-ellátások kezelésére vagy biztosítására használják fel.

Abba kell hagynunk azoknak a jutalmazását, akik megszegik a törvényeinket a legkiszolgáltatottabb polgáraink kárára

– fogalmazott a közösségi oldalán akkor Richard Hudson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában