Prágai lövöldözés

2024.01.04. 23:01

Több mint ezer diák emlékezett meg Prágában az ámokfutás áldozatairól

Két héttel a prágai Károly Egyetem bölcsészkarán elkövetett lőfegyveres ámokfutást követően csütörtökön több mint ezer diák emlékezett meg a cseh fővárosban tartott néma meneten a 14 halálos áldozatról.

MW

A Károly Egyetemen elkövetett tömeggyilkosság áldozatairól megemlékezők láncot alkotnak a prágai egyetem bölcsészettudományi karának épülete előtt 2024. január 4-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Petr David Josek

A felvonulás a Károly Egyetem bölcsészkarának épülete előtt ért véget, amelyet a résztvevők szimbolikusan egy élő lánccal fogtak közre.

December 21-én a 24 éves David Kozák 14 embert gyilkolt meg és 25 másikat megsebesített, majd később önkezével vetett véget életének.

A rendőrség megállapította, hogy az elkövető megölte apját is és 10 nappal korábban, december 15-én agyonlőtt egy 32 éves férfit és két hónapos kislányát a főváros külterületén, a Klánovicei erdőben.

Jelenleg a rendőrség bevonásával egy új biztonsági és vészhelyzeti koncepció készül az egyetem számára. Az ámokfutást követően a bölcsészkaron az oktatást a nyári szemeszterig felfüggesztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában