Baleset

2023.10.28. 13:58

Tragédia Kazahsztánban: sokan meghaltak egy bányaszerencsétlenségben

Legalább 25 bányász meghalt Kazahsztánban, egy újabb halálos balesetben az ArcelorMittal globális acélóriás egyik bányájában - közölték szombaton a hatalmas közép-ázsiai ország hatóságai.

MW

Kaszim-Zsomart Tokajev kazahsztáni államfő (k, balról) beszél az áldozatok hozzátartozóihoz az ArcelorMittal globális acélóriás egyik bányájában történt balesetet követően 2023. október 28-án

A regionális közigazgatás korábban arról számolt be, hogy tűz ütött ki a Kosztyenko bányában, amelynek következtében 16 ember meghalt, további tizennyolcat pedig különböző mértékű sérülésekkel kórházba szállítottak. Ugyanezen forrás szerint "a föld alatt tartózkodó 252 bányász közül 205-öt hoztak a felszínre".

Két hónapon belül ez a második halálos baleset a csoport egyik telephelyén, miután augusztus közepén öt bányász halt meg ugyanebben a régióban.

A tragédia nem messze Karaganda városától történt, a közép-kazahsztáni ipari területen.

Az ArcelorMittal csoportot Kazahsztán rendszeresen bírálja a biztonsági és környezetvédelmi előírások be nem tartása miatt. Kaszim-Zsomart Tokajev kazahsztáni elnök szombaton elrendelte, hogy szüntessék meg az együttműködést a luxemburgi székhelyű csoporttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában