Véres leszámolás

2023.09.09. 11:57

Egy élelmiszerüzlet parkolójában, a vásárlók között lövöldöztek a migránsok Szabadkán

Ezúttal egy élelmiszerbolt parkolójában estek egymásnak az illegális bevándorlók, a helyiek rettegnek – derül ki a Magyar Nemzet helyszíni riportjából.

MW

A Lidl parkolójában az incidens alatt is vásároltak a helyiek

Forrás: Magyar Nemzet

Vérfoltok árulkodtak szombat reggel a szabadkai Lidl áruház parkolójában arról, hogy péntek este véres migránsleszámolás volt ott. A szabadkai üzletben és környékén látszólagos nyugalom honolt. Az emberek bevásároltak, de mindannyian az egy nappal korábbi eseményekről beszélgettek. A Magyar Nemzet munkatársai a helyszínen jártak, mint riportjukban kiemelik, szinte nem találkoztak olyanokkal, akik ne hallottak volna az illegális bevándorlók újabb erőszakos cselekedetéről.

Mint ismert, migránsok lövöldöztek Szabadka központjától néhány száz méterre. Az incidensre nem sokkal este hat óra után került sor, amikor az üzlet parkolója tele volt vásárlóval, köztük gyerekekkel. 

A szemtanúk négy-öt migránst láttak elszaladni a helyszínről az incidenst követően, vélhetően ők lőttek. A kiérkező rendőrök két illegális bevándorlót vezettek el, de hogy nekik közük volt-e az esethez, nem tudni.

A helyszínelés során a parkoló érintett részét lezárták, majd a szakemberek begyűjtötték a töltényhüvelyeket és egyéb bizonyítékokat. A rendőrök nem hivatalosan azt mondták, a helyiek nem voltak veszélyben. A Magyar Nemzetnek azonban máshogy vélekedtek a szabadkaiak. Az egyik asszony arról számolt be, hogy az autójában ült, amikor közvetlen közelről hallotta a lövések hangját, a sérült migráns az autójának esett, majd a földre rogyott. „A szívem megállt, nem tudok szóhoz jutni. Teljesen sokkos állapotba kerültem” – fogalmazott a nő. Egy férfi pedig azt mondta, már megszokta az állandó lövöldözések hangját, hiszen a migránsok által ellepett makkhetesi erdő közelében él, azt azonban álmában sem gondolta, hogy az illegális bevándorlók közötti leszámolások a város központjára is kiterjednek. 

A történtekre a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke is reagált. Pásztor István Facebook-posztjában azt írta, a szabadkai Lidl bevásárlóközpont előtt lezajlott lövöldözés végső figyelmeztetés kell, hogy legyen, hogy Szerbia felülvizsgálja a migrációs politikáját.

A teljes cikk és további fotók ITT érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában