Repülés

2023.06.25. 12:00

Október végétől heti három Wizz Air-járat indulhat Budapestről Kairóba

– Hosszú tárgyalások után végül beértek a diplomáciai erőfeszítések: október végétől heti három alkalommal indít repülőjáratot a Wizz Air Budapestről Kairóba – jelentette be közösségi oldalán vasárnap délelőtt a külgazdasági és külügyminiszter.

MW

Tárgyal a magyar és az egyiptomi delegáció

Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Fotó: Borsos Mátyás

Szijjártó Péter bejegyzéséből kiderül, hogy a légitársaság mindeddig azért nem tudott járatot indítani az egyiptomi fővárosba, mert a Kairói Nemzetközi Repülőtér szabályzata kizárta a fapados üzemeltetőket a reptérről.

– 2022 óta minden tárgyaláson napirenden tartottuk a kérdést, arra kérve az egyiptomi partnereinket, hogy a Wizz Air kapjon leszállási engedélyt Kairóban. Az egyiptomi Turizmusi és Régészeti Minisztérium végül kiadta a szükséges papírokat, így október 30-tól szabad az útvonal, és heti 3 járattal lehet majd közlekedni Budapest és Kairó között – közölte a tárcavezető. 

Hozzátette, a sok tárgyalásnak köszönhetően újabb turisztikai célpont vált elérhetővé és újabb gazdasági kapocs létesült a két ország között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában