Járvány

2020.05.05. 08:59

Megbukott az ellenzéki pártok érettségiellenes kampánya

A diákok 97 százaléka vágott neki az érettséginek és a tanárok köréből sem érkeztek hírek arról, hogy tömegesen visszamondták volna a vizsgáztatást.

Az elmúlt egy hónapban az ellenzéki pártok és a hozzájuk tartozó szervezetek össztüzet zúdítottak a kormány azon terveire, hogy május elején országszerte megtartsák az érettségiket – mint kiderült, sikertelenül – írja a Magyar Nemzet. A Momentum Mozgalom az idei érettségi teljes eltörlése mellett szállt síkra. Többek között azzal állt elő a párt, hogy „minden diák kapja meg a középszintű érettségit a középiskolai eredményei után”, valamint azt követelték, hogy „minden diákot vegyenek fel automatikusan egyetemre, főiskolára, amennyiben megfelelnek a minimumkövetelményeknek”.

A Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció (DK) online petíciót indított azért, hogy a kormány halassza el az érettségi időpontját. Mint arra a Magyar Nemzet korábban felhívta a figyelmet, az aláírásgyűjtés ismét jó alkalom arra, hogy a DK a választók adataival zsonglőrködjön: az adatfeldolgozást követően az aláírók személyes adatait vélhetően későbbi kampányokhoz is felhasználhassa.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pedig arra biztatta a tanárokat, hogy vegyenek ki szabadságot az érettségi idejére, így próbálják meg ellehetetleníteni a vizsgákat.

A balliberális pártok fiókszervezete sem járt végül sikerrel, mint ahogy a DK és a Momentum sem. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár szerint a diákok 97 százaléka vágott neki az érettséginek és a tanárok köréből sem érkeztek hírek arról, hogy tömegesen visszamondták volna a vizsgáztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában