Olvasó

2012.10.29. 18:55

Csak a hang számít, meg persze az sms

A két piacvezető kereskedelmi csatorna néha már megmosolyogtató izmozása, no meg az ABC rendje törvényszerűen sejtette, hogy az X-Faktort kisvártatva követi a V, azaz a Voice. Átvett tehetségkutató műsor ez is, 40 országban hódított, mielőtt bekopogott hozzánk.

Magyar Hajnalka

A Voice-ban megrostált mezőny kerül elénk, kimarad a röhögős rész, az önjelöltek bénázása és porig alázása továbbra is az X-Faktor privilégiuma. Az iskolázott amatőrök mellett rutinos, jelentős színpadi múlttal rendelkező énekesek is bevállalják a megmérettetést. Kicsit furcsa ez, hiszen mit kellene felfedezni például Csernovszky Henriettén, akinek a hangjára anno tinisztárok tátogtak. Nagy meglepetések tehát nincsenek, talán a későbbi, párbajozós részekben izgalmasabb lesz a műsor. Helyesebben engem ért egy meglepetés, mindjárt az első adásban. Nem gondoltam ugyanis, hogy a mesterek látják, megfordult-e valamelyik társuk...

A versenyzők bevonulását feszengős családi kisfilmek kísérik. Ezen az érzésen a snájdig műsorvezető, Szabó Kimmel Tamás sem könnyít. A riporternek állt színész ugyanis színtelen, szagtalan és légnemű.

Nem úgy, mint Ördög Nóra a konkurenciánál. Ő aztán bedobja magát. Legutóbbi, szaltós belépője azonban csak addig nyűgözte le a publikumot, míg ki nem derült, dublőr röpködött a táncos James Bondok között. Ami a mezőnyt illeti, nem vagyok róla meggyőződve, hogy jól válogattak a mentorok. Zámbó Krisztián jelenléte például kizárólag apja kitartó rajongóinak köszönhető. Persze a műsor készítőinek is az az érdeke, hogy minél tovább maradjon, hiszen megosztó szerepe nézettséget generál. Fel is tűnt, hogy a mentorok közül kettő rendre bírálja, kettő pedig hevesen védi Krisztián produkcióját, ami az én összeesküvés-elméletem szerint a szavazatok maximalizálását szolgálja. Azért persze a mentorok sem feszíthetik túl a húrt, s ha például Antal Timivel kerülne párbajhelyzetbe a neves sarj, csak el kellene hessegetni az aranytojást tojó tyú... izé, kakast.

Erős még a Like, lehetőség rejlik Lass Beában és Csobot Adélban, de a favoritom Oláh Gergő, akit én csak Avatárnak hívok. Egyrészt mert arcberendezése  hajaz a kék lények fizimiskájára, másrészt mert legalább akkora szimbiózisban él a zenével, mint az na'vik a bolygójukkal. Kicsit már előre féltem, ha befut, mi lesz a riportokban oly jól mutató otthoni idillel. Persze itt van élő cáfolatnak Caramel, aki sikere dacára megőrizte önazonosságát.

Nem tudom, van-e még olyan tehetségkutató, ami ne szivárgott volna be hozzánk. Mindenesetre ideje volna utána járni, lappang-e még valahol a világban egy további Malek testvér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!