Olvasó

2012.04.05. 12:29

Francia vendégek

Január elején volt osztály társaival Franciaországban Fanni, aki a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulója. A zalai tanulók akkor négy napig „éltek” Nancy városában. Majd a francia diákok látogatták Magyarországra. A fiatalok öt napon keresztül ismerkedtek hazánkkal, Zala megyével és az egerszegi iskolai mindennapokkal.

nincs nev

Az alábbiakban Németh Candy Fanni beszámolóját osztjuk meg a kedves olvasókkal.

Március 29-én, csütörtökön kora reggel érkeztek a vendégtanulók, akiknek bemutattuk Zalaegerszeg nevezetességeit, majd a francia diákok megérkeztek magyar családjukhoz. Hozzánk, Alsónemesapátiba két leány érkezett; Charlotte és Lorine, akiket igen nagy szeretettel fogadtunk.

Pénteken együtt vettünk részt püspöki szentmisén, majd Szigligetre látogattak a Notre Dame St. Sigisbert diákjai. Este, miután hazaértek lángossal kínáltuk őket, majd együtt tanítottuk nekik egy pár néptánclépést, persze profik segítségével.

Szombaton együtt magyarok és franciák együtt mentünk Budapestre, ahol is megnéztük a Mátyás templomot, az Országházat, a Hősök terét. A programok közben sok-sok magyar szót tanítottunk barátainknak.

Vasárnap családi program volt, így még közelebb kerülhettünk egymáshoz. Sajnos hétfőn a francia diákokkal és csomagjaikkal indultunk el az iskolába. Pár óránkra bejöttek, hogy megnézzék nálunk, hogy is folynak a tanórák, majd elmentek a Falumúzemba és 3 órakor puszik, képek  és ölelések után haza indultak. Nagyon jó volt, hogy így itt voltak, hisz még több barátot szerezhettem nem csak azt a két lányt, aki nálam volt, hanem másokat is fiúkat, lányokat egyaránt. Remélem, jövőre újra láthatom őket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!