Olvasó

2011.10.07. 08:14

Állati nap a landorhegyi iskolaban (fotókkal)

Október 4-én, kedden „Állati nap” címmel emlékeztek meg Zalaegerszegen, a landorhegyi iskolában az állatok világnapjáról. A rendezvényt délelőtt negyed 9-kor dr. Gombos László állatorvos, Gyömbér gazdája nyitotta meg.

Az Olvasó

A tanulók színes, változatos programokon vehettek részt ezen a napon. Az alsó tagozatosok mesejátékot néztek a tornateremben, itt zajlott az „állatos versek” bemutatója is. A felsősök állatos képzőművészeti alkotásokat készítettek változatos technikákkal (például nemezelés, gyurmaállatkert, gyöngyállatok, papírcsík-állatok, rajz ).


Az udvaron izgalmas rókavadászat, ugróiskola, negyed 12-től kutyás bemutató és lovaglás várta az érdeklődő tanulókat. Különféle egyesületek képviselői ( Darázsi Zsolt, Hampók Gábor, Tóth István, Dr. Gombos László ) tartottak vadászati-, horgászati-, méhészeti-, madarászati előadásokat, ezzel támogatva a rendezvényt.


A nap zárásaként 12.30-kor tombolasorsolásra került sor: két kis hörcsög talált gazdára; majd galambröptetésben gyönyörködhettek a résztvevők. 


A rendezvény célja az volt, hogy ne csak az állatok világnapján, hanem a hétköznapokon se feledkezzünk el a bennünket körülvevő természetről, élőlényekről, s hogy az állattartás milyen nagy felelősséggel jár.




Beküldte: Rákóczi Marianna, sajtófelelős. Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!