Olvasó

2011.09.05. 15:58

X-faktor: a tehetség kevés, a lényeg az eladhatóság (jegyzet)

Vastag Csaba, Király L. Norbi és Takács Nikolas nagy bajban van. Na, nem azért, mert rossz fát tettek a tűzre, hanem, mert megérkezett a legújabb X- faktor, s vele együtt az újabb tehetségek is. A szombat estéket ezentúl ismét X-mámorban tölthetik a rajongók, hiszen elindult a második széria.

Kiss Anna

A sokadik kísérlet, hogy bebizonyítsák nekünk, tévénézőknek, hogy a számos tehetségkutató, ilyen-olyan válogatás után még mindig maradtak kis hazánkban felfedezetlen talentumok, még mindig születhet csillag, még mindig lehet valakiből megasztár. Az első válogatást elnézve kiderül, ez alkalommal sem feltétlenül a legszebb hangú énekest fogja keresni a szakavatott zsűri. Muszáj valami plusz, valami „X”, esetleg egy szintén tehetséges ikertestvér vagy ha más nem, egy menő művésznév. „Új dalszerzőket akarok hallani, olyanokat, akik saját anyaggal állnak elő, és nem csupán az én számaimat éneklik hétről hétre”.– mondta egyszer Sir Elton John, amikor a tehetségkutatókról kérdezték. Valóban, sokáig el lehet evickélni mások utánzásából, de egy idő után az imitátorkodás unalmassá válik.

Kétségtelen, hogy a nézők között hihetetlenül nagy sikert aratnak az X-faktorhoz hasonló műsorok, ám az ott születő sztároknak nem biztos, hogy jót tesz a sorozatgyártás. Ahhoz, hogy egy énekes fent maradjon, tényleg nem elég a jó hang, de sajnos az X-faktor sem. Korábbi írásomban már kifejeztem nemtetszésem a túlzott profizmus miatt, amely véleményemet most is fenntartom. Azt gondolom, nem kell hülyének nézni minket, a tévénéző pontosan tudja, hogy a showműsor minden másodperce megtervezett, minden ítészmimika, mosoly, könny kitalált, a meglepetések korántsem akkorák, mint ahogy azt előadják.

A válogatón csak kapkodtam a fejem, néha azt gondoltam, a zsűritagokkal is az történt, mint velem szokott parfümvásárláskor, egy idő után nem tudom megkülönböztetni az illatokat. S talán Keresztes Ildikó, Geszti Péter, Malek Miklós és Nagy Feró sem hall az egész napos casting után? Továbbjutott ugyanis a tehetséges táncos és Michael Jackson-imitátor, ám közepes énekes Kelemen Csaba, alias Lil` C is.

Szóval, a tanulság, akinek nincs szépséges ikertestvére vagy szimplán Tóth Józsinak hívják, az ne menjen kiscsillagnak... pardon... az X-faktorba.


Szerző: Kiss Anna, vagy ha úgy tetszik, Lil´ A

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!