Olvasó

2011.07.20. 17:40

Olvasónk a lomizásról

A minap jelent meg a magyar lomisokkal szembeni egyre szigorúbb osztrák intézkedésekről szóló riportunk. A cikkel kapcsolatban küldte el véleményét Rada Tamás becsehelyi vállalkozó.

Az Olvasó


„Az elmúlt 1 évben nagyon sokat jártam mint vállalkozó a sógoroknál. Megdöbbenve tapasztalom a szúrós szemeket a magyar rendszámú kisteherautó láttán. Volt olyan nap, hogy a rendőrök háromszor igazoltattak minket, és bizony győzködnünk kellett őket, hogy nem lomisok vagyunk! Ha meglátják az autót, még a villogót is bekapcsolják, megállítanak és átvizsgálják a kocsikat! Napi 2-3 alkalom már azért zavaró.

Miért van ez, kérdeztem már többször is. Egyértelműen megmondták: a sok ócskás néha nemcsak a kidobott holmikat viszi, hanem beljebb is mennek az udvarba. Ausztriában minden nyitva van, nem zárják úgy a házakat, mint idehaza. Sok a lopás (tisztelet a kivételnek), de sajnos a magyar utánfutós, kisteherautósból már csak a rosszat nézik ki! Ezt is sikerült elérni a sok ócskásnak.

Az engedéllyel kint próbálkozó vállalkozók már szemlesütve mennek ki, és várják maguk mögött a villogó lámpát! A rendszerváltás környékén volt a szomszédban a boltokban kiírva: Magyar ne lopj! Sajnos a sok lomizásból megélő ember a saját és az ország érdeke miatt előbb-utóbb kénytelen lesz más megélhetés után nézni. Így talán a magyarok felé táplált általánosított rossz előítéletek is egyszer megszűnhetnek!”

Az eredeti cikket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!