Olvasó

2010.10.07. 04:43

Elköltött milliárdok és csúszópénzek (kommentár)

Két évvel ezelőtt, 2008-ban levágták az aranyat tojó tyúkot: eladták a Máv Cargót, a vasúttársaság teherfuvarozó leányvállalatát. A vasutas vállalatcsoport egyetlen nyereséges cégének értékesítéséből befolyó privatizációs bevétel mintegy 100 milliárd forint volt.

Angyal László

A nem kevés pénz gyorsan elfogyott: 38 milliárdot kifizettek az adósságokra, 30 milliárdot beruházásokra, 8-at vasúti járművekre, 24 milliárd pedig elfolyt a működési kiadásokra. Mindezt érdemes szem előtt tartani, amikor a privatizációs botrány legfrissebb fejleményeiről beszélünk. A nyomozás ugyan már 2008-ban elkezdődött, akkoriban a jól értesült osztrák újságírók által nyilvánosságra hozott információk szolgáltak alapot erre. Most pedig a továbbra is kitűnő hírforrásokkal rendelkező osztrák lapok számolnak be a legújabbról, nevezetesen: a magyar ügyészség gyanújáról, hogy az akkori magyar közlekedési minisztériumi államtitkárt vesztegették meg a vevők. Nagyon úgy tűnik, hogy a legújabb kori osztrák–magyar történelemkrónika lapjaira hamarosan egy közös korrupciós botrány is felkerül.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!