Olvasó

2010.08.26. 05:58

Hihető hihetetlenségek (kommentár)

Gőzerővel folyik a kampány, elég csak a hírügynökségi tudósításokra pillantani és kinyitni otthon a levélszekrényeket. Dől belőlük a meggyőzés és a legyőzés vágya. A pártok kötelességszerűen csinálják mindezt, látszólag véresen komolyan, noha a jelenlegi közvélemény- kutatási adatok szerint az önkormányzati választások eredményét már most borítékolni lehet.

Szabó Zoltán

Nagy ritkán persze történtek és történhetnek csodák, és az iróniáját, humorérzékét vesztett mai magyar valóságban a csodával határos lenne, ha a Kétfarkú Kutya Párt eséllyel indulna a versenyben. Annak ellenére is, hogy a KKP leleplezte az Ismeretlen Nokiás Doboz szobrát. A viccpártként is emlegetett szervezet egyértelműen görbe tükröt tart a többiek elé, és „programjával” kifigurázza a komolyan előadott, néha hajmeresztő ígéreteket. Nem árt ez a humor, kicsit színesíti a komor közéletet. Persze jó lenne, amit a KKP ajánl. Ingyenessé teszik az áramot és bemondásos alapon tíz évre visszamenőleg visszafizetik a díjakat. Bevezetik a Dunát a Nagykörútra, megszüntetve a dugókat, javítva a város levegőjét. Teleportálással felszámolják a közlekedési nehézségeket, és kifejlesztik azt a kutyát, amely ahogy ürít, már szívja is vissza a kutyapiszkot. Ingyenes lesz a sör, örök az élet, teljes az adócsökkentés. Jobban belegondolva nem is olyan képtelenségek ezek. Sőt, a kétfarkú kutya sem az. „Csak” hinni kell bennük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!