Olvasó

2010.05.17. 04:49

Teszik a dolgukat? (kommentár)

Az igazságszolgáltatás teszi a dolgát - Lendvai Ildikó kommentálta így a nemrég még a szocialisták feltörekvő csillagának számító Hagyó Miklós őrizetbevételét.

Szente Ottó

Ez megnyugtató - tehetjük hozzá mi, országlakosok. És nem is kell különösebben élénknek lenni a fantáziánknak, hogy elképzeljük a filmbe illő jelenetet: a parancsnok nézi a tévében a parlamenti közvetítést, s amint az új honatyák esküjük végére érnek, beleszól az adóvevőjébe, akció indul. S ekkor a Hagyó Miklós lakásajtaja előtt várakozó rendőrök megnyomják a csengőt... Arra biztosan van magyarázat, hogy miért vártak eddig a társak, a kommunikációs vezető és a sajtós meggyanúsításával is, akiket pedig nem védett a mentelmi jog. Ahogy tehát számítani lehetett rá, bilincs kattant a volt szocialista politikus csuklóján, pedig még meg sem kezdődött az új miniszterelnök által beígért elszámoltatás, s még le sem ült az igazságszolgáltatás vezetőivel „elbeszélgetni”, amint ebbéli szándékát jelezte. Egyébként az, hogy az igazságszolgáltatás lesújt az úgymond nagykutyákra is, igen csak örvendetes, sokszor hiányolt fejlemény országunkban. Kicsit nyugodtabbak lehetnénk, ha Hagyó, ha csakugyan elkövette, amivel gyanúsítják, pályája felfelé ívelő szakaszában kerül a Gyorskocsi utcába, s nem azután, hogy már megbukott. És ha biztosak lehetnénk benne, hogy ha meglesz rá az ok, a most pozícióba kerülőket is utoléri a igazságszolgáltatás. Amely a dolgát teszi...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!