Olvasó

2010.04.28. 04:43

Lehet más alternatíva is (kommentár)

Öreg a hóhér, viccelődött Lendvai Ildikó a távirati iroda tudósítása szerint, arra a felvetésre, mennyire lehet hiteles az MSZP megtisztulása úgy hogy, a frakcióban benne vannak a "nagy öregek". Bíztató, hogy a humorérzéke a rendkívüli bukás ellenére sem hagyta cserben.

zaol.hu

Ha nem is öregezünk, annyi biztos, az egzisztenciális biztonságot szavatoló parlamenti frakcióban továbbra is azok a személyek maradnak, akiket a választók lepontoztak. A pártvezetés megújításának Lendvai szerint két alternatívája lehet. Az egyik szerint ajúniusban elindítják a teljes, felmenő rendszerű tisztújítás, a másik még ennél is kényelmesebb tempót diktálna, a pártelnök megválasztása után előbb új alapszabályt készítenek, majd csak az önkormányzati választás után cserélik le a vezetőket - ha még akkor lesz jelentkező.

A sajtóban megjelent hírek szerint egyes megyei szervezetek egy harmadik variációt is elképzelhetőnek tartanak. Szerintük ebben a pillanatban távozni kellene minden olyan személynek az új parlamenti frakcióból és a párt országos, illetve megyei vezetőségeiből, akinek tettei vagy tehetetlensége a bukást előidézte.
A választott módszer valószínűleg évtizedekre meghatározza majd az MSZP politikai súlyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!