Premier League

2024.04.08. 09:46

Klopp higgadt, a szurkolók viszont az egyik liverpooli fejét akarják (videó)

A Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool 2–2-es döntetlent játszott a Manchester United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának rangadóján. A lefújás után Jürgen Klopp és Erik ten Hag is úgy érezte, hogy csapata biztos győzelmet szalasztott el. A német edző beszélt Szoboszlai kihagyott lehetőségéről is, és szerinte még mindig versenyben vannak a bajnoki címért.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa vezeti a labdát az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League 32. fordulójában játszott Manchester United–FC Liverpool mérkőzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2024. április 7-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Adam Vaughan

A Liverpool egymás után hagyta ki a helyzeteket a Manchester United otthonában a hétvége legjobban várt meccsén az angol bajnokságban. Hiába vezettek Szoboszlai Dominikék az Old Traffordon, végül csak 2–2-es döntetlenre futotta nekik, ezzel pedig kicsúszott a kezükből az irányítás a bajnoki címért folyó versenyfutásban – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A meccs után a német menedzser is igyekezett a pozitívumokra koncentrálni.

Túlságosan kapkodtak

A Manchester United 2015 októbere óta először nem lőtt kapura az első félidőben az Old Traffordon, a Liverpool ezzel szemben a szünetben már 14 kapura lövésnél járt. Ezek közül az elsőt 150 másodperc után Szoboszlai Dominik lőtte, akinek a ballábas lövését hatalmas bravúrral védte André Onana kapus – olvasható az Origón.

Szoboszlai helyzeténél Onana bravúrral védett, egyébként viszont nem dolgoztattuk meg őt, kicsit elsiettük a befejezéseket. Nem haragszom a srácokra, bár olykor agresszívabbnak kellett volna lenniük. Nem járok a fellegekben, de nem történt tragédia

– mondta el a német szakember, aki hozzátette, még nem dőlt el a verseny.

– Akármelyik csapat is lesz a bajnok, rászolgált a győzelemre. Még mi is versenyben vagyunk, most ennyivel is megelégszem – fogalmazott Klopp, majd hozzátette, ha a United ugyanígy játszik majd az Arsenal ellen, az Ágyúsok begyűjtik a három pontot az Old Traffordon. A Manchester Unitedet irányító Erik ten Hag is úgy érzi, csapatának győznie kellett volna.

– Egy biztos győzelmet engedtünk ki a kezünkből, de elkövettünk egy buta hibát, mint csütörtökön és előtte szombaton is. Hét pontot veszítettünk, miközben kilencet kellett volna szereznünk, ez óriási különbség. De egyébként nagyon büszke vagyok erre a csapatra – nyilatkozta a holland edző.

A mérkőzés utózöngéjéhez tartozik a Liverpool védőjének, Jarell Quansah-nak az esete, aki a United egyenlítő gólja előtt óriásit hibázott, s a mérkőzés után szitokáradat zúdult a fiatal játékosra a közösségi médiában.

Közellenség lett a fiatal védő

A 21 éves Jarell Quansah idén épült be a Liverpool védelmébe, és remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. A fiatal védő azonban vasárnap, a Manchester United elleni idegenbeli rangadó 50. percében elkövetett egy hatalmas hibát: a félpályán rosszul passzolt, Bruno Fernandes pedig lecsapott a labdára, és a kezdőkörből emelt a Pool kapujába, 1–1-re alakítva az eredményt. A találkozó után pedig Quansah – akit Jürgen Klopp vezetőedző nem cserélt le – annyi gyűlölködő bejegyzést kapott az Instagram-oldalán, hogy már nem lehet hozzászólni a korábbi bejegyezéseihez, korlátozni kellett ezt a lehetőséget – írta meg a Magyar Nemzet. Sokan arról írnak, hogy a gyűlölködők nem is igazi Liverpool-szurkolók.

Az Arsenalhoz képest rosszabb gólkülönbsége miatt a Premier League második helyén álló Liverpool csütörtökön az Atalantát fogadja az Európa-liga-negyeddöntő első mérkőzésén, majd vasárnap a Crystal Palace látogat az Anfieldre bajnoki mérkőzésen.

Premier League, 32. forduló

Manchester United–Liverpool 2–2 (0–1)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában