Darts világbajnokság

2024.01.04. 10:02

Humphries szerint meg kellett ragadnia az esélyt

Luke Humphries a döntő után úgy fogalmazott, muszáj volt megnyernie a világbajnokságot, mert ő is attól tart, a következő években Luke Littler uralja majd a darts világát, írja a Magyar Nemzet. Humphries megérdemelten győzött, nem csak a vb-n, az egész évben ő volt a legjobb a játékos, de egyértelműen Littler a torna hőse. Egy 16 éves, túlsúlyos tini a darts új sztárja.

MW

A brit Luke Humphries (b) és honfitársa, Luke Littler összeüti öklét a londoni dartsvilágbajnokság döntőjében

Forrás: MTI

Fotó: Andy Rain

Nem tudnám szavakba önteni, milyen nagyszerű érzés világbajnoknak lenni

 – válaszolta a Sky Sports riporterének kissé sablonos kérdésére a 7-4-re megnyert finálé után a világbajnoki színpadon Luke Humphries. 

Majd az ellenfelét, a csupán 16 éves Luke Littlert méltatta, aki különösen motiválta őt a győzelemre.

Őszintén szólva arra gondoltam, most kell megszereznem a világbajnoki címet, mert hamarosan ő fogja uralni a darts világát! Biztos vagyok benne, hogy rengeteget tornát fog nyerni. Hihetetlen játékos. Még senkit sem láttunk tizenhat évesen ennyire hideg fejjel játszani. Ő egészen más, mint korábban bárki más. Már most a világ egyik legjobb játékosa, ehhez kétség sem fér

 – mondta Humphries, majd a finálé döntő pillanatairól beszélt.

Felelevenítve, hogy amikor Littler 4-2-re vezetett, az 5-2-hoz is volt nyila, de kihagyta. Majd az utolsó szettben 2-2-nél, az ötödik legben Littler dobhatott először kiszállót, ám mindháromszor elrontotta a dupla 14-et.

Luke Littler a vb szenzációja 

Humphries a győztes, mégis Luke Littler a vb felfedezettje, sőt szenzációja. 

A 16 éves tini a világranglista 164. helyezettjeként vágott neki a tornának, majd a legjobbak közé emelkedett. 

A döntőig vezető úton meggyőző játékkal kivert két korábbi világbajnokot, Raymond van Barneveldet 4-1-re, Rob Crosst 6-2-re múlta felül úgy, hogy egyikük sem játszott rosszul. A vb alatt róla érkezett a legtöbb hír. 

Megtudhattuk, hogy az első dartskészletét csupán másfél évesen kapta, nyolcévesen már kocsmákban versenyzett. Tizenkét évesen egy ilyen nyílt kupán összecsapott már Luke Humphriesszal is, s már akkor bosszantotta, hogy kikapott tőle…

A kebab a kedvenc étele, amiből ipari mennyiséget fogyaszt, tizenhat évesen ugyanis már szépen csüngő dartsos pocakja van. 

Szerinte jelentős előnyben van a felnőttekkel szemben, mert hogy ő még nem fogyaszt alkoholt. 

A barátnőjét – hol máshol – a virtuális térben ismerte meg, s az sem zavarja, hogy a bulvármédia pellengérre állította, amiért tizenhat évesen a győzelmei után nyíltan csókolozik a 21 éves szíve választottjával.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatja el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában