UEFA lista

2024.01.03. 12:32

A Fradi fiatal játékosa bekerült a legtehetségesebb fiatalok közé

Az UEFA szokása szerint összeállított egy listát, amelyen negyven olyan fiatal, legfeljebb 21 éves futballista szerepel, aki akár már ebben az évben nemzetközi sztárrá válhat. Ez a lista negyven nevet tartalmaz, és szerepel benne ifjabb Lisztes Krisztián, a Ferencváros 18 éves csatára is.

MW

Szép jövő állhat ifjabb Lisztes Krisztián előtt

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Magyar Nemzet cikke szerint az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos oldalán közölt egy negyvenfős listát Európa legtehetségesebb fiataljairól, akikre 2024-ben érdemes lesz odafigyelni. 

Az UEFA listáján helyet kapott a Ferencváros 18 éves játékosa, ifjabb Lisztes Krisztián is.

 A negyvenes listára azokat a legfeljebb 21 éves játékosokat válogatja be minden évben az UEFA, akiknek megvan a lehetőségük arra, hogy akár szupersztárrá is válhatnak. Az elmúlt években például Erling Haaland, Rafael Leao, Jude Bellingham vagy Gavi is szerepelt ebben a névsorban. Lisztes az éppen szünetelő bajnokságban tizennégyszer lépett pályára, és hat NB I-es gólnál tart. Az UEFA ezt írja róla: 

A 49-szeres magyar válogatott, azonos nevű játékos fia, ifjabb Lisztes a középpályáról több fontos góllal járult hozzá a Ferencváros 2023-as bajnoki címéhez. A trükkös és fürge U21-es válogatott játékos a nyáron ötéves szerződéssel Budapestről az Eintracht Frankfurtba költözik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában