Dráma a pályán

2023.12.17. 10:49

Hírek érkeztek a Luton játékosának állapotáról, aki szívleállás miatt összeesett a mérkőzésen (videó)

Stabil az állapota Tom Lockyernek, aki szombaton szívleállás következtében összeesett a Bournemouth–Luton Town mérkőzésen az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.

MW

Tom Lockyer

Forrás: AFP

Fotó: Rasid Necati Aslim

A vendég klub azt közölte, hogy a csapatkapitányt kórházba szállították, ahol további teszteket végeznek rajta, de az állapota stabil, a családja pedig mellette van.

Elnézést kérünk a szurkolóktól, de a két csapat játékosai nem voltak olyan állapotban, hogy folytassák a mérkőzést azok után, hogy szeretett társukat és barátjukat így vitték le a pályáról

– írta közleményében az újonc Luton Town. „Most az a legfontosabb, hogy a játékosok, a szakmai stáb és a szurkolók együtt a szeretetükről és támogatásukról biztosítsák Lockyert és családját”.

A 29 éves védő a második félidő elején 1-1-es állásnál úgy csuklott össze, hogy nem volt a közelében senki. Az újonc Luton vezetőedzője, Rob Edwards azonnal észlelte a bajt, a pályára rohant, elhúzta onnan a játékosait, hogy a mentők zavartalanul megkezdhessék az elsősegélynyújtást. A két csapat hat perccel az eset után az öltözőbe vonult. A walesi válogatott futballistát hordágyon a közönség vastapsa közepette vitték le a játéktérről.

Később arról is döntés született, hogy nem folytatják az összecsapást, melyen a Bournemouth magyar válogatott légiósa, Kerkez Milos kezdőként lépett pályára.

Lockyer bő fél éven belül másodszor esett össze a pályán, május 27-én a feljutásért vívott rájátszás döntőjében ugyanez történt vele. Akkor öt napot töltött kórházban, ahol szívműtétet hajtottak végre rajta.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában