Küzdősportok

2023.10.24. 10:50

Érmeket szereztek a magyar versenyzők Rijadban és Osnabrückben

Szaud -Arábiában a két aranyérmet szereztek a magyar grapplingesek, míg a németországi karate-eb-n egy arany és egy ezüstérem eddig a mérleg.

MW

Szmolka Nikoletta (piros) a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Czagány Balázs

Két aranyérmet szereztek a magyar grapplingesek Rijádban, a Küzdősportok Világjátékán. Az 58 kilogrammos női no gi kategóriában Tóth Alexa a tavalyi vb-döntőben is legyőzött olasz ellenfelénél bizonyult jobbnak és megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét, tájékoztatta a Nemzeti Versenysport Szövetség az MTI-t.

Szmolka Nikoletta a 90 kilósok között szintén no gi-ben bizonyult verhetetlennek, a világ- és Európa-bajnok versenyző a fináléban spanyol vetélytársat vert meg. 

Tóth Zoltán is közel volt az éremszerzéshez, a 71 kilogrammosok között gi-ben a kisdöntőben kapott ki, így ötödikként zárt. A földharcra épülő küzdősportban, azaz a grapplingben két szabályrendszerben küzdenek a versenyzők. Gi grapplingben hagyományos ruházatban (gi-ben) szerepelnek és maga a ruházat is felhasználható a küzdelem során. A no gi-ben testhez tapadó ruházatban vannak a versenyzők, amely a birkózáshoz hasonlóan nem használható a küzdelemben.

A magyar küldöttségnek már három érme van a 120 ország 1500 versenyzőjét felvonultató multisport eseményen. Korábban a szumós Buzás Patrik állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Két magyar érem született a németországi Osnabrückben rendezett karate Európa-bajnokságon

A Nemzetközi Budo Szövetség égisze alatt lebonyolított Eb-n Várkonyi Emese karate-fegyveres formagyakorlatban győzött, Papp Dominik ugyanebben a kategóriában második lett – tájékoztatta a magyar csapat kedden az MTI-t. A WKF karate világbajnokság kedden (ma) kezdődött Budapesten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában