Sorsdöntő meccsek

2023.10.12. 09:47

Akár már a magyar válogatott is Eb-szereplést ünnepelhet

Sok kérdés eldőlhet az előttünk álló hat napban. Az Európa-bajnoki selejtezők hetedik és nyolcadik fordulójában több csapat is a hátralévő meccsek eredményeitől függetlenül kiharcolhatja a részvételt a jövő évi kontinenstornára, közéjük tartozik a magyar csapat is, amely szombat este a Puskás Arénában Szerbiát fogadja, majd október 17-én Litvániában lép pályára – írja a Magyar Nemzet.

MW

A magyar válogatott két győzelemmel már októberben kijuthat a jövő évi Európa bajnokságra

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Sorsdöntő meccsek következnek a labdarúgó-Európa-bajnokság (Eb) selejtezői során, emlékeztet a Magyar Nemzet. Akadnak csapatok, amelyek már most, akár ezen a héten révbe érhetnek, mások egy héten belül ünnepelhetnek, és jó belegondolni, hogy közéjük tartozik a magyar válogatott is. 

A megfelelő időben, tehát közvetlenül a találkozók előtt erre részletesen is visszatér majd a lap, annyit azonban szerintük már most érdemes leszögezni, hogy ha Marco Rossi csapata ezt a két meccset megnyeri, 

akkor már várhatjuk is az Eb sorsolását, mert legrosszabb esetben is a második helyen végezne, matematikailag csak Montenegró kerülhetne elé.

Ha négy pontot szerzünk a következő két találkozónkon, akkor is nagyon közel kerülünk az Európa-bajnoki részvételhez, sőt, ha úgy zsebelünk be négy pontot, hogy a szerbeket verjük meg, akik aztán nem tudnának győzni kedden Montenegró ellen sem, akkor szintén meglenne az Eb-kvalifikáció már októberben (köszönhetően a szerbek elleni, egymás elleni meccseknek).

Magyar szempontból még a holland, a horvát, a spanyol, az olasz, a dán, a portugál, és a belga válogatott szereplése érdekes, ugyanis ebből legalább négy válogatottnak egyenes úton ki kell jutnia a kontinensviadalra ahhoz, hogy Marco Rossi válogatottja pótselejtezőn javíthasson sikertelen kvalifikáció esetén.

A felsorolt válogatottak közül jelenleg csupán a holland nem áll kijutó helyen, de egy találkozóval kevesebbet játszott, mint riválisai, mivel a júniusi játéknapokon a Nemzetek Ligája négyes döntőjében szerepelt.

A cikk folytatása a Magyar Nemzet oldalán érhető el.

Elmagyarázta Szoboszlai a liverpooliaknak, milyen az igazi gulyásleves 
Az is kiderült, hogy a magyar klasszis csak elvétve játszik a FIFA-val, inkább a való életben lő gólokat – írja a Mandiner. A Liverpool a válogatott meccsek közötti szünetben sem feledkezik meg a szurkolóiról és a követőiről. A YouTube-csatornájukra sorra kerülnek fel olyan  videók, amelyek egyszerre szórakoztatóak és egyben betekintést engednek a játékosok életébe is. Az egyik legutóbbi felvételen Szoboszlai Dominik, Diogo Jota és Joel Matip fejtette ki a véleményét a gulyáslevesről, a tetoválásokról és a FIFA nevű játékról is. 
Amikor a gulyásleves került szóba, hamar kiderült, hogy Jota még sosem hallott erről a magyar ételspecialitásról. Így Szoboszlai Dominiknak kellett egy „gyorstalpalót” tartania a magyar konyhából. A fiatal klasszis elmondta, hogy az igazi magyar gulyás leves állagú, és az édesanyja készíti el a legjobban ezt a „mennyei étket”.
A videó IDE kattintva tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában