A Manchester United az ellenfél

2023.09.18. 15:55

Magyar edző irányítja a Bayern Münchent a Bajnokok Ligájában

MW

Lőw Zsolt újabb nagy feladat előtt, ezúttal a Manchester United ellen vezetheti a Bayern Münchent

Forrás: AFP

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Lőw Zsolt és Anthony Barry irányításával meccsel majd a Bayern München szerdán a Manchester United ellen, ugyanis Thomas Tuchel vezetőedző eltiltása miatt nem ülhet le a kispadra.

A Kicker szerint a német klub úgy döntött, a vezetőedzői feladatokat megosztják Tuchel három segítője, Lőw Zsolt, Anthony Barry és Arno Michels között.

A német szaklap szerint Lőw Zsolt felel majd a mérkőzés közbeni taktikai döntésekért. A találkozó szerdán 21 órakor kezdődik majd Münchenben.

Csernai nyomdokain
Az Aranycsapat egykori játékosa, Lóránt Gyula 1977-ben került edzőként Frankfurtból Münchenbe, ahová vitte magával segítőjét, a kétszeres magyar válogatott Csernai Pált is. Lórántnak hamarosan távoznia kellett, ekkor ideiglenes szándékkal Csernai kapta meg a kispadot, akit a játékosai annyira megszerettek, hogy sztrájkkal fenyegettek, amikor le akarták váltani. 
A magyar edző irányításával aztán két bajnoki címet, német kupát és egy BEK ezüstérmet ért el a Bayern München. Csernai végül 1983-ig ült a bajorok kispadján.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában