Bulvár-celeb

2024.03.11. 05:00

Tudta? II. Erzsébet nem vetette meg a finom itókákat

Ezeket az italokat szerette a királynő a teán kívül.

MW

II. Erzsébet a hivatalos koccintásokon kívül is elfogyasztott egy-egy pohár alkoholos italt

Fotó: AFP

Mindennap kortyolgatott négy kedvenc italából a néhai királynő. II. Erzsébet komolyan vette az étkezési hagyományokat, akár családi összejövetelről, akár ünnepségről volt szó, és az ételek mellett az italok megválasztására is gondosan ügyelt.

A királynő sokféle ételt kitiltott a palota konyhájából, de sok olyan fogás is volt, amelynek nem tudott ellenállni. Ilyen volt például a csokis-kekszes sütemény vagy épp a skót palacsinta. Az étkezések előtt vagy után rendszerint valamilyen alkoholos italt is fogyasztott. Természetesen csak mértékkel – írja a Mindmegette. 

II. Erzsébet szerette a gint, ami egyik kedvenc koktéljának alapanyaga is
Fotó: Illusztráció / Shutterstock

II. Erzsébet ebéd előtt szívesen fogyasztott egy gin és Dubonnet keverékéből készített koktélt, egy szelet citrommal és sok jéggel. A Dubonnet egy boralapú, édes likőr, amelyet aperitifként fogyaszthatunk. Gyógynövényes, fűszeres ízvilágú.

Az ebéd után egy falat csokoládéval kényeztette magát, ezt egy pohár bor kísérte. Majd valamikor délután száraz Martiniból készített italt, lefekvés előtt pedig egy pohár minőségi pezsgőt fogyasztott el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!